20/04/2024

Teräsjohdinsiteiden oikosulkutesti

Päivämäärä: 23/01/2017

HellermannTyton teräsjohdinsiteet - kustannustehokas ja aikaa säästävä vaihtoehto tavanomaisille kaapelikiinnikkeille

HellermannTyton MBT- ja AMT-sarjan teräsjohdinsiteet täyttävät oikosulkutestin sidontalujuus- ja kestävyysvaatimukset. Kestävyysvaatimukset on määritelty IEC 61914:2009 standardissa.

Oikosulkutestit suoritti puolueeton norjalainen NEFI High Power Laboratory, joka on Scandinavian Association of Electric Equipment (SATS) jäsen.
Testitulokset osoittavat, että tietyt MBT- ja AMT-sarjan teräsjohdinsiteet, alla olevan kuvan mukaisesti sidottuna, kestävät suuria oikosulkuvirran aiheuttamia voimia myös silloin, kun sidontalujuusvaatimukset ovat suurimmillaan

MBT- ja AMT-teräsjohdinsiteiden asennuksessa käytettiin LFPC-suojanauhaa kaapeleiden lisäsuojaksi. Kaksi erikokoista kaapelia Ø 36 mm (300 mm²) ja Ø 13 mm (50 mm²), asennettiin 3 kpl nipuissa, 8 m pituuksina, alla olevan kuvan mukaisesti ja testattiin useilla oikosulkuvirroilla 0,2 s ja 0,5 s ajan.

Oikosulkutestin tulokset osoittavat, että MBT- ja AMT-sarjan teräsjohdinsiteet soveltuvat pien- ja keskijännitekaapeleiden sidontaan ja ne kestävät oikosulkuvirtojen aiheuttamat voimat ilmoitetulla alueella.

Ominaisuudet ja edut

- Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
- Erittäin hyvä lämpötilan ja kemikaalien kesto
- Ohjelmassa laaja valikoima useita teräsjohdinsidepituuksia eri käyttökohteisiin
- Yksi teräsjohdinside soveltuu monille nipun halkaisijoille
- Pienentää asennuskustannuksia
- Vähentää varaston arvoa

Huom! Lopullinen soveltuvuus käyttökohteeseen on testattava ja hyväksyttävä asiakkaan toimesta.