Nippusiteet ja kiinnitystarvikkeet moniin eri käyttökohteisiin

Nippusiteet ja kaapelikiinnikkeet HellermannTytonilta

Nippusiteet ja kaapelikiinnikkeet eri käyttökohteisiin

HellermannTyton valmistaa kiinnitysratkaisuja useisiin eri käyttökohteisiin. Yksinkertaisesta nippujen sidonnasta aina asiakaskohtaisiin kiinnitysratkaisuihin tai äärimmäisiin käyttöolosuhteisiin.

Tuoteohjelmamme sisältää laajan valikoiman sidonta- ja kiinnitysratkaisuja useiden eri teollisuuden alojen käyttökohteisiin. Avattavat nippusiteet tilapäiseen sidontaan tai pakkauskäyttökohteisiin. Värilliset nippusiteet merkintään. Nippusiteet kiinnitysankkureilla eri käyttökohteisiin, kuten pyöreisiin ja soikeisiin reikiin, paneeleihin ja hitsattuihin pultteihin. Lisäksi tuoteohjelma sisältää teräsnippusiteet vaativiin käyttöolosuhteisiin.

X-sarja

HellermannTyton nippusiteet moniin eri käyttökohteisiin:

Laaja valikoima eri kokoja, materiaaleja ja värejä. HellermannTytonilla on tuoteohjelmassa korkealaatuisesta teknisestä muovista valmistettuja nippusiteitä sidenauhan sisäpuolisella ja ulkopuolisella hammastuksella, sekä ilman hammastusta. Kaikille nippusidetyypeille ohjelmassamme on myös helppokäyttöiset asennustyökalut.

 • UV-säteilyn- ja iskunkestävät nippusiteet
 • Nippusiteet korkeisiin käyttölämpötiloihin
 • Paloturvalliset nippusiteet
 • Nippusiteet avattavalla lukkorakenteella
 • Nippusiteet rinnakkaissidontaan
 • Havaittavat nippusiteet elintarvike- ja lääketeollisuuden käyttökohteisiin
MCT-sarja

MCT-sarjan nippusiteet on suunniteltu erityisesti elintarvike-, virvoitusjuoma-, panimo- ja lääketeollisuuden tuotantolinjojen käyttökohteisiin.

MCT-sarjan nippusiteiden materiaaliin on sekoitettu metallihiukkasia joiden avulla katkennut nippusiteen pala on mahdollista havaita magneettisilla- tai röntgensensoreilla jotka on asennettu tuotantolinjojen eri pisteisiin.

MCT-sarjan nippusiteet auttavat tehdasta täyttämään HACCP-vaatimukset. Nippusiteiden väri on yleensä sininen jotta ne on myös helppo tunnistaa visuaalisesti.

PEEK-sarja

PEEK-nippusiteet soveltuvat erittäin vaativiin käyttökohteisiin, joissa vaaditaan suurta lämmön- ja kemikaalienkestoa ja samalla keveyttä. PEEK-nippuside voi olla vaihtoehto teräsnippusiteille. PEEK-nippusiteet soveltuvat monille eri teollisuuden aloille kuten lentokone-, raideliikenne-, laivanrakennus-, lääke- ja ajoneuvoteollisuuteen.

 • Laaja käyttölämpötila-alue -55° C - +240° C
 • Yhdistää teräsnippusiteen ja muovisen nippusiteen hyvät ominaisuudet
 • Erinomainen kemikaalien- ja säteilynkestävyys
 • Kevyt vaihtoehto teräsnippusiteille

Nippusiteet useisiin käyttökohteisiin

Nippuside joka tunnetaan yleisesti myös nimellä johdinside on laaja-alaisesti käytössä oleva tuote kaapeleiden, johtimien, johdinsarjojen ja letkujen niputukseen ja sidontaan. Nippuside on yleisesti käytetty kiinnitysmenetelmä useilla eri teollisuuden aloilla mm. sähköasennuksissa, johdinsarjavalmistuksessa ja rakennusteollisuudessa. Käyttökohteita on myös pakkausteollisuudessa ja vaativissa olosuhteissa kuten laivanrakennuksessa.

HellermannTyton valmistaa maailmanlaajuisesti laadukkaita ratkaisuja sidontaan, kiinnitykseen, johdotukseen, suojaukseen ja merkintään useille eri markkinoille. Luomme asiakaslähtöisiä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin eri teollisuuden aloille.

Nippuside sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella Nippusiteet sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella

Nippusiteet sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella soveltuvat useisiin eri käyttökohteisiin. Sarjan nippusiteitä on ohjelmassa useista eri materiaaleista, eri väreissä ja eri kokoisia.

Nippuside sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella Nippusiteet sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella

Nippusiteet sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella soveltuvat helposti vaurioituvien, ohuella suojavaipalla varustettujen johtimien turvalliseen sidontaan. Nippusiteitä sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella on ohjelmassa eri materiaaleista, eri kokoja ja värejä.

Nippuside ilman sidenauhan hammastusta Nippusiteet ilman sidenauhan hammastusta

Nippusiteet ilman sidenauhan hammastusta, kuten KR- ja EL-TY-sarjat soveltuvat käyttökohteisiin joissa tarvitaan suurta sidenauhan pituutta. KR-sarja on myös hyvin tärinää kestävä.

Avattava nippuside Avattavat nippusiteet

Avattava nippuside on helppo asentaa ja avata tarvittaessa. Nippusiteet avattavalla lukkorakenteella soveltuvat tilapäiseen sidontaan ja esimerkiksi pakkausteollisuuden käyttökohteisiin. Ohjelmassa on eri materiaaleja, kokoja, rakenteita ja värejä.

Teräsnippuside Teräsnippusiteet

Teräsnippusiteet soveltuvat vaativiin käyttökohteisiin joissa vaaditaan suurta silmukan vetolujuutta, kemikaalien- ja palonkestoa sekä laajaa käyttölämpötila-aluetta.

Nippuside kiinnitysankkurilla Nippusiteet kiinnitysankkureilla

Nippusiteet kiinnitysankkureilla tarjoavat erilaisia kiinnitysmahdollisuuksia. Ohjelmassa on vaihtoehtoja eri materiaaleista ja eri kokoja.

Nippusideankkuri Nippusideankkurit

Nippusideankkurit tarrakiinnityksellä soveltuvat moniin käyttökohteisiin. Ohjelmassa on laaja valikoima nippusideankkureita eri kokoisille johdinsiteille, eri rakenteella ja erilaisilla liimoilla.

Kiinnikkeet ja kiinnitysankkurit Kiinnikkeet ja kiinnitysankkurit

Laaja valikoima kiinnikkeitä ja kiinnitysankkureita eri käyttökohteisiin, Kiinnitys voidaan tehdä kierteelliseen tai kierteettömään kiinnitysreikään tai paneelin reunaan.

Kaapelikiinnikkeet Kaapelikiinnikkeet

Laaja valikoima kaapeli- ja letkukiinnikkeitä eri käyttökohteisiin eri materiaaleista.

Uudessa Q-sarjan johdinsiteessä on innovatiivinen ja mullistava rakenne. Avoin lukko-osa mahdollistaa nopean ja helpon asennuksen.

Q-sarjan johdinsiteet ovat täydellinen ratkaisu moniin asennuskohteisiin. Avoimen lukko-osan ansiosta asennus on helppoa ja nopeaa hankalissakin asennuskohteissa.

Q-sarjan johdinsiteen integroitu esilukitusominaisuus mahdollistaa tilapäisen ja lopullisen sidonnan samalla johdinsiteellä. Johdinsiteiden asennus on helppoa jopa käytettäessä käsineitä tai kohteissa joissa rajoitettu näkyvyys.

 

 

Johdinsiteet (nippusiteet), T-sarja

Johdinsiteet (nippusiteet), T-sarja

Johdinsiteet (nippusiteet), T-sarja

Johdinsiteitä on saatavana laaja ohjelma eri kokoja ja eri materiaaleista.
Johdinsiteet on valmistettu sidontanauhan sisäpuolisella hammastuksella joka takaa varman ja luotettavan sidonnan. Lukko-osan muotoilun ansiosta johdinsiteet kestävät suuria vetolujuuksia. Johdinsiteet on nopea ja helppo asentaa käsin tai asennustyökalulla. Asennustyökaluja on saatavana manuaalisena ja paineilmalla toimivana.

T-sarjan johdinsiteet on suunniteltu kaapeleiden, johtosarjojen, letkujen ja nippujen sidontaan.

SOFTFIX-sarja

SOFTFIX-sarja

SOFTFIX-johdinside valmistetaan pehmeästä termoplastisesta polyuretaanista joka antaa johdinsiteelle monia etuja, mm. säänkestävyys sekä elastisuus. Johdinsiteet kestävät matalia käyttölämpötiloja (-40°C).
SOFTFIX-johdinside voidaan helposti avata käytön jälkeen joten se soveltuu erinomaisesti  tilapäiseen sidontaan.

Johdinside  (nippuside) soveltuu arkojen materiaalien sidontaan esim. valokuitukaapelit. Laajat käyttöalueet myös vapaa-ajan vietossa mm. veneilyssä ja puutarhassa. Lukkorakenteen muotoilu tekee käytöstä erittäin helpon. Johdinsiteen loppupää voidaan asentaa lukko-osan silmukkaan.

Johdinsiteet (nippusiteet) ilman hammastusta, KR-sarja

Johdinsiteet (nippusiteet) ilman sidenauhan hammastusta, KR-sarja

Johdinsiteen sidenauhan sileä pinta estää kaapelin vaurioitumisen esimerkiksi tärinässä. Patentoitu erikoislukkorakenne mahdollistaa luotettavan 360° sidonnan. KR-johdinsidesarjaa toimitetaan sekä määrämittaisena ja rullatavarana.

Järjestelmä on suunniteltu kestämään erittäin suuria rasituksia. KR-sarjaa käytetään kaapeleiden ja letkujen kiinnittämiseen.

Teräsjohdinsiteet, MBT-sarja

Teräsjohdinsiteet, MBT-sarja

MBT-sarjan teräsjohdinsiteillä on erinomainen kemiallisten aineiden kestävyys ja laaja käyttölämpötila-alue. Teräsjohdinsiteitä on ohjelmassa pinnoitettuna ja pinnoittamattomana. Patentoitu lukitusmekanismi pallolukituksella antaa varman ja tukevan kiinnityksen.

Teräsjohdinsiteitä käytetään erittäin vaativissa olosuhteissa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat raskas-, laiva- ja kemian teollisuus sekä kohteet missä paloturvallisuus on erittäin tärkeä. Palon sattuessa sidonta on pysyvä ja kaapelit pysyvät paikoillaan.
Teräsjohdinsiteitä on ohjelmassa sekä haponkestävästä teräksestä (SS316) että ruostumattomasta teräksesta (SS304) valmistettuna.

Johdinsiteet (nippusiteet) ulkopuolisella hammastuksella

Johdinsiteet (nippusiteet) ulkopuolisella hammastuksella

Johdinsiteet ulkopuolisella hammastuksella on suunniteltu täyttämään ajoneuvoteollisuuden vaatimukset. Tärinäkohteissa johdinside (nippuside) ulkopuolisella hammastuksella estää kaapeli- ja johdineristeiden vaurioitumisen.  Erikoismuotoiltu lukko-osa on pienempi kuin perinteisillä johdinsiteillä.

Käyttökohteena usein sovellukset joissa asennetaan ohutvaippaisia johtimia, esim. joukkoliikenteen,tietoliikenteen ja elektroniikan sovelluksissa.

Johdinsiteet (nippusiteet) elintarviketeollisuuteen, MCT-sarja

Johdinsiteet (nippusiteet) elintarviketeollisuuteen, MCT-sarja

Johdinsiteet metalliseoksella on erityisesti suunniteltu elintarvike- ja lääketeollisuudelle.
Valmistusprosessissa lisätään metallihiukkasia materiaaliin. Metalli-ilmaisimet tunnistavat jo pienen palan tätä johdinsidettä joten se voidaan asentaa näihin ympäristöolosuhteisiin. Johdinsidettä metalliseoksella voidaan käyttää osana HACCP prosessissa. Johdinsiteen sininen väri on helppo tunnistaa, tämä helpottaa työympäristön puhtaana pysymisen.

Johdinsiteet metalliseoksella on erityisesti suunniteltu elintarvike- ja lääketeollisuudelle. Soveltuvat erinomaisesti kaapelien ja johdinsarjojen asennuksiin tuotantotiloissa.

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä ja aluslevyllä

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä ja aluslevyllä

Johdinsiteet nuolikiinnityspäällä mahdollistaa nopean, helpon ja luotettavan tavan kiinnittää johdinnippuja ja kaapeleita. Nuolikiinnityspää lukittuu paikalleen painamalla.
Aluslevy suojaa lian ja kosteuden sisääntunkeutumiselta.

Sarjan kiinnitystarvikkeet soveltuvat eri kiinnitysmahdollisuuksiensa ansiosta moniin eri kohteisiin esim. autoteollisuuden kohteissa.

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä ja tiivisteellä

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä ja tiivisteellä

Johdinsiteet kiinnityspäällä ja vaahtomuovista valmistetulla aluslevyllä soveltuvat hyvin esim. autoteollisuuden kohteisiin joissa johdinsarja sidotaan ja kiinnitetään porattuun reikään.
Vaahtomuovialusta antaa hyvän suojan likaa ja kosteutta vastaan.
Testattu IEC 60529 standardin mukaan.
T50SOSSFT6.5E-MD ja T60SOSSFT62x122-E-MD on valmistettu PA66 lämpöstabiloidusta materiaalista ja täyttävät IP67 kotelointiluokan vaatimukset.

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä

Johdinsiteet (nippusiteet) nuolikiinnityspäällä

Tämä 2-osainen johdinsidesarja on todella helppo ja nopea asentaa sekä takaa luotettavan kiinnityksen. Nuolikiinnityspää kiinnitetään painamalla joten erillisiä työkaluja ei tarvita.
PEEK- materiaalista valmistetut kiinnitystarvikkeet kestävät laajan lämpötila-alueen sekä monia kemikaaleja, happoja ja gammasäteilyä.

Sarjan kiinnitystarvikkeet on erityisesti suunniteltu ajoneuvoteollisuudelle mutta soveltuu käytettäväksi myös mm. laiva-, kodinkone ja lentokoneteollisuudessa. PEEK-materiaalista valmistetut tuotteet soveltuvat erittäin vaativiin olosuhteisiin.

Johdinsiteet (nippusiteet) pikakiinnityspäällä

Johdinsiteet (nippusiteet) pikakiinnityspäällä

Johdinsiteet pikakiinnityspäällä mahdollistavat nopean, helpon ja luotettavan tavan kiinnittää johdinnippuja ja kaapeleita. Pikakiinnityspää soveltuu eri paneelin paksuuksille ja se voidaan asentaa myös kierteellisiin reikiin. Aluslevy suojaa lian ja kosteuden sisääntunkeutumiselta.

Nämä johdinsiteet ovat erittäin nopeita ja helppoja asentaa. Johdinsiteet on erityisesti suunniteltu ajoneuvoteollisuudelle mutta soveltuvat myös mm. laiva-, lentokone- ja kodinkoneteollisuuden sovelluksiin.

Kiinnitysankkurit nuolikiinnityspäällä

Kiinnitysankkurit nuolikiinnityspäällä

HellermannTytonilla on laaja valikoima kiinnitysankkureita. Ankkureita voidaan asentaa käsin tai Autotool 2000- ja ATS3080-automaattisella sidontajärjestelmällä.

Kiinnitysankkurit asennetaan kaapeliin tai johtosarjaan johdinsiteellä tai teipillä. Asennettuna ankkuri mahdollistaa säädön johdinsarjan suuntaisesti kummallekin puolelle ja soveltuu asennettavaksi ahtaisiin kohteisiin. CHDP66-kiinnitysankkuri mahdollistaa kahden kaapelinipun rinnakkaisasennuksen.

Erityisesti suunniteltu ajoneuvoteollisuudelle mutta soveltuvat lisäksi muihin käyttökohteisiin kaapeleiden, johdinsarjojen ja suojaletkujen kiinnittämiseen.

Kiinnitysankkurit pikakiinnityspäällä

Kiinnitysankkurit pikakiinnityspäällä

HellermannTytonilla on laaja valikoima kiinnitysankkureita. Ankkureita voidaan asentaa käsin tai Autotool 2000- ja ATS3080-automaattisella sidontajärjestelmällä.

Kiinnitysankkurit asennetaan kaapeliin tai johtosarjaan johdinsiteellä tai teipillä. Asennettuna ankkuri mahdollistaa säädön johdinsarjan suuntaisesti kummallekin puolelle ja soveltuu asennettavaksi ahtaisiin kohteisiin. CHDP66-kiinnitysankkuri mahdollistaa kahden kaapelinipun rinnakkaisasennuksen.

Erityisesti suunniteltu ajoneuvoteollisuudelle mutta soveltuvat lisäksi muihin käyttökohteisiin kaapeleiden, johdinsarjojen ja suojaletkujen kiinnittämiseen.

Johdinsiteet (nippusiteet) reunakiinnityspäällä

Johdinsiteet (nippusiteet) reunakiinnityspäällä

Johdinsiteitä reunakiinnityspäällä käytetään kohteissa joissa ei voida tehdä reikiä tai lämpötilat ovat niin korkeita että tarrakiinnitystä ei voida käyttää. Kun johdinside on asennettu kaapelin ympärille voidaan kiinnike asentaa paikoilleen.

Useita käyttökohteita mm.autoteollisuudessa ja keskusvalmistuksessa.

 

Liitinpidikkeet

Liitinpidikkeet

Liitin on helppo asentaa sitä vastaavaan liitinpidikkeeseen.

Liitin voidaan irroittaa helposti ja turvallisesti esim. korjauksen tai huollon ajaksi.

Liitinpidikkeet on suunniteltu autoteollisuuden johdinsarjoille.

AHC-sarja

AHC-sarja

Asennetaan paneeliin ennen kaapelien kinnitystä. Kaapeli painetaan kiinnikkeeseen joka samalla aktivoi lukituksen. " I "-merkityt kiinnikkeet voidaan yhdistää suurempiin kokonaisuuksiin. Tällä saadaan enemmän asennusvaihtoehtoja.

Helppo ja varma tapa kiinnittää kaapeleita paneleihin. Alunperin suunniteltu ajoneuvoteollisuudelle mutta käytetään tänä päivänä monissa eri paneliasennuksissa.

MB-sarjan johdinsideankkurit

MB-sarjan johdinsideankkurit

Johdinsideankkuri tarrakiinnityksellä antaa luotettavan kiinnityksen. Johdinsideankkurin muotoilun ansiosta kaapeli suuremmallakin halkaisijalla pysyy tukevasti kiinni. MB-johdinsideankkurit mahdollistaa johdinsiteen kiinnittämisen neljästä eri suunnasta.

Nämä johdinsideankkurit tarrakiinnityksellä ovat nopeita ja helppoja asentaa.

Johdinsideankkurit on valmistettu kestävästä materiaalista ja asennetaan kohteisiin missä ei voida käyttää reikiä kiinittämiseen. Typilliset käyttökohteet ovat kodinkoneet ja teleasennukset.

Liimattava johdinsideankkuri PMB5

Liimattava johdinsideankkuri PMB5

PMB5-johdinsideankkuri kiinnitetään puhtaaseen alustaan liimamassalla. Ankkurin muotoilun ansiosta saadaan erittäin tukeva kiinnitys alustaan liiman kuivuttua.

Materiaalin laajan käyttölämpötila-alueen ansiosta kiinnittämiseen voidaan käyttää myös kuumaliimaa. Johdinsideankkuri soveltuu maks. 4.8 mm leveille johdinsiteille. 
PMB5-johdinsideankkuri tarjoaa kiinnitysratkaisun käyttökohteisiin joissa kiinnitysreikää ei voida tehdä. PBM5-johdinsideankkurit soveltuvat esim. laivanrakennus-, sähkö- ja uusiutuvan energiateollisuuden sekä kytkinkaappien valmistuksessa.

CTAM-johdinsideankkurit ahtaisiin kohteisiin

CTAM-johdinsideankkurit ahtaisiin käyttökohteisiin

CTAM-ja CTAP- johdinsideankkurit soveltuvat asennettavaksi ahtaisiin käyttökohteisiin. Ne voidaan kiinnittää valmiiksi kaapeleihin ennen varsinaista asennusta.
CTAM-johdinsideankkuriin johdinside (nippuside) voidaan asentaa kaikilta sivuilta ja tehdä 90° sidonta nippuun nähden.
CTAP-johdinsideankkurin kiinnitysreiässä on pieni säätövara joka mahdollistaa tarkan asennuksen.
PEEK-materiaalista valmistetut CTAM-johdinsideankkurit korkeisiin käyttölämpötiloihin, jopa +240°C.

PEEK-materiaalin erinomaisten säteilyn- ja kemiallisten aineiden kesto-ominaisuuksien vuoksi PEEK-johdinsideankkurit soveltuvat testilaboratoirioihin, kemianteollisuuden käyttökohteisiin sekä voimalaitoksiin.

Johdinsiteiden lukitustekniikat

Johdinsiteet (nippusiteet) muovisella lukituskielellä

Johdinsiteet (nippusiteet) muovisella lukituskielellä

Tätä lukitusjärjestelmää käytetään 90% eri tyyppisissä HellermannTyton valmistamissa polyamidi johdinsiteissä. Johdinside (nippuside) työnnetään lukko-osan läpi, lukituskieli osuu johdinsidenauhan hammastukseen ja lukkiutuu haluttuun kohtaan.

KR-sarjan johdinsiteet (nippusiteet)


KR-sarjan johdinsiteet (nippusiteet) KR-sarjan johdinsiteet (nippusiteet)


Ominaista rakenteelle on sidenauhan sileä pinta ja ainutlaatuinen lukkorakenne. KR-sarjan johdinsiteillä saadaan aikaan erittäin vahva ja kestävä sidonta.

MBT-sarjan johdinsiteet (nippusiteet)


MBT-sarjan teräsjohdinsiteet (teräsnippusiteet) MBT-sarjan teräsjohdinsiteet (teräsnippusiteet)


MBT-sarjan teräsjohdinsidenauhat ovat sileäpintaisia ja valmistetaan ruostumattomasta teräksestä (SS304) ja haponkestävästä teräksestä (SS316). Sidenauha lukitaan lukko-osaan pienellä pallolla. Pallo kiilautuu kartiomaiseen lukko-osaan.

Lisätietoja johdinsiteistä ja kiinnitystarvikkeista täältä: 
Lisaetietoja_johdinsiteistae_ja_kiinnitystarvikkeista.pdf 

Silmukan minimi vetolujuuden määritelmä

Johdisiteitä valittaessa on erittäin tärkeätä tietää johdinsiteen silmukan minimi vetolujuus. Tämä arvo kertoo kuinka suuren kuormituksen johdinside (nippuside) kestää.   
Silmukan minimi vetolujuus määritellään Military Specification ja Standards of the USA mukaan. Testi tehdään MIL-S-23190E mukaisesti: 
 

 • Määritellään testikappale
 • Testilaitteen rakenne
 • Johdinsiteen sovitus testilaitteeseen
 • Testinopeus

Testimenetelmä minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Johdinside (nippuside) on asennettu testilaitteeseen sopivalla asennustyökalulla.

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Testilaite kuormittaa johdinsidettä 25,4 mm / minuutin nopeudella.    

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Kuormitus jolla johdinside (nippuside) katkeaa tai rikkoutuu. Tämä arvo määritellään Newtonissa (N).

Työkalun testaus – Kiristyslujuuden määrittäminen

Työkalun testaus – Kiristyslujuuden määrittäminen

HellermannTyton käyttää kiristyslujuuden määrittämiseen mittauslaitetta jonka näytteenottotaajuus on vähintään 10.000 Hz. 
 Työkalun testaaminen on vaikea prosessi. Tämän vuoksi on erittäin tärkeätä standardoida testimenetelmä jotta saadaan vertailukelpoiset testitulokset. Testeissä pitää huomioida johdinsiteen koko ja vesipitoisuus. Tästä johtuen lopputulos voi vaihdella kun testataan monia saman kokoisia johdinsiteitä. 

Vetolujuuden lopputulokseen vaikuttaa myös työkalun katkaisunopeus, työkalun asento johdinsiteeseen nähden ja työkalun osien kunto. Huom. antamamme arvot ovat ohjearvoja. 

Käyttöohjeissa annamme yleissäätöarvot jokaiselle johdinsidetyypille. Mikäli vetolujuusarvot pitää dokumentoida tai noudattaa spesifikaatiota suosittelemme, että säätö tapahtuu mittauslaitteen antamien arvojen mukaisesti. Yleisohjeena voidaan myös käyttää: Puolet johdinsiteen annetusta minimivetolujuudesta käytetään säätöarvona. 

Minimivetolujuus on arvo joka johdinside (nippuside) kestää ennen kuin se venyy tai katkeaa. Työkalun säätöarvot lasketaan seuraavasti.

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Noin 90% HellermannTytonin johdinsiteistä ja kiinnitystarvikkeista on valmistettu korkealuokkaisesta polyamidista.

HellermannTytonin valmistamissa polyamidi PA66 johdinsiteissä ja kiinnitystarvikkeissa on monia hyviä ominaisuuksia mm:

 • Suuri vetolujuus ja kestävyys
 • Mitat pysyvät ilmoitetussa toleranssissa
 • Hyvä hankauksen kesto

 

HellermannTyton käyttää tuotannossa useita eri polyamidilajeja ja niihin lisättäviä lisäaineita jotka yhdessä mahdollistavat lopputuotteen ominaisuuksien soveltuvuuden käyttökohteen vaatimuksiin.

HellermannTyton johdinsiteet ja kiinnitystarvikkeet on valmistettu korkealuokkaisesta polyamidista. Tämä teollisesti synteettinen materiaali valmistetaan pääasiassa lopputuotteeksi ruiskupuristamalla mutta sitä voidaan myös pursottaa.

Polyamidi on hygroskooppinen materiaali, joka imee itseensä tai luovuttaa kosteutta riippuen käyttöympäristöstä. Tästä syystä johtuen on erittäin tärkeätä että materiaali sisältää n. 2,5% vettä.

HellermannTyton alkuperäispakkauksissa on varmistettu, että vesisuhde on oikea.

On erittäin tärkeää, että tuotteet säilytetään alkuperäispakkauksissa avaamattomana ja varastoidaan oikein ennen käyttöönottoa jotta niiden ominaisuudet säilyvät muuttumattomana.

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Kun pakkaus on kerran avattu johdinsiteet pitäisi asentaa mahdollisimman  nopeasti!

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Ei saa varastoida auringonvalossa esim. ikkunalaudalla!

Store cable ties away from direct sources of heat

Vältettävä kosketusta lämmityslaitteeseen esim. sähkölämmittimen vieressä!

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

50% suhteellinen ilmankosteus ja +23°C lämpötila.

 

Johdinsiteiden parhaan mahdollisen toimivuuden kannalta on erittäin tärkeätä että materiaali sisältää n. 2,5% vettä.

Stay in touch with us!


Update: 04/07/2020 © HellermannTyton 2020