21/09/2021

Nippusiteet ja kiinnitystarvikkeet moniin eri käyttökohteisiin

Nippusiteet ja kaapelikiinnikkeet HellermannTytonilta

Nippusiteet ja kaapelikiinnikkeet eri käyttökohteisiin

HellermannTyton valmistaa kiinnitysratkaisuja useisiin eri käyttökohteisiin. Yksinkertaisesta nippujen sidonnasta aina asiakaskohtaisiin kiinnitysratkaisuihin tai äärimmäisiin käyttöolosuhteisiin.

Tuoteohjelmamme sisältää laajan valikoiman sidonta- ja kiinnitysratkaisuja useiden eri teollisuuden alojen käyttökohteisiin. Avattavat nippusiteet tilapäiseen sidontaan tai pakkauskäyttökohteisiin. Värilliset nippusiteet merkintään. Nippusiteet kiinnitysankkureilla eri käyttökohteisiin, kuten pyöreisiin ja soikeisiin reikiin, paneeleihin ja hitsattuihin pultteihin. Lisäksi tuoteohjelma sisältää teräsnippusiteet vaativiin käyttöolosuhteisiin.

X-sarja

HellermannTyton nippuside moniin eri käyttökohteisiin:

Laaja valikoima eri kokoja, materiaaleja ja värejä. HellermannTytonilla on tuoteohjelmassa korkealaatuisesta teknisestä muovista valmistettuja nippusiteitä sidenauhan sisäpuolisella ja ulkopuolisella hammastuksella, sekä ilman hammastusta. Kaikille nippusidetyypeille ohjelmassamme on myös helppokäyttöiset asennustyökalut.

 • UV-säteilyn- ja iskunkestävät nippusiteet
 • Nippusiteet korkeisiin käyttölämpötiloihin
 • Paloturvalliset nippusiteet
 • Nippusiteet avattavalla lukkorakenteella
 • Nippusiteet rinnakkaissidontaan
 • Havaittavat nippusiteet elintarvike- ja lääketeollisuuden käyttökohteisiin
MCT-sarja

MCT-sarjan nippuside on suunniteltu erityisesti elintarvike-, virvoitusjuoma-, panimo- ja lääketeollisuuden tuotantolinjojen käyttökohteisiin.

MCT-sarjan nippusiteiden materiaaliin on sekoitettu metallihiukkasia joiden avulla katkennut nippusiteen pala on mahdollista havaita magneettisilla- tai röntgensensoreilla jotka on asennettu tuotantolinjojen eri pisteisiin.

MCT-sarjan nippusiteet auttavat tehdasta täyttämään HACCP-vaatimukset. Nippusiteiden väri on yleensä sininen jotta ne on myös helppo tunnistaa visuaalisesti.

PEEK-sarja

PEEK-nippuside soveltuu erittäin vaativiin käyttökohteisiin, joissa vaaditaan suurta lämmön- ja kemikaalienkestoa ja samalla keveyttä. PEEK-nippuside voi olla vaihtoehto teräsnippusiteille. PEEK-nippusiteet soveltuvat monille eri teollisuuden aloille kuten lentokone-, raideliikenne-, laivanrakennus-, lääke- ja ajoneuvoteollisuuteen.

 • Laaja käyttölämpötila-alue -55° C - +240° C
 • Yhdistää teräsnippusiteen ja muovisen nippusiteen hyvät ominaisuudet
 • Erinomainen kemikaalien- ja säteilynkestävyys
 • Kevyt vaihtoehto teräsnippusiteille

Nippuside useisiin käyttökohteisiin

Nippuside joka tunnetaan yleisesti myös nimellä johdinside on laaja-alaisesti käytössä oleva tuote kaapeleiden, johtimien, johdinsarjojen ja letkujen niputukseen ja sidontaan. Nippuside on yleisesti käytetty sidontamenetelmä useilla eri teollisuuden aloilla mm. sähköasennuksissa, johdinsarjavalmistuksessa ja rakennusteollisuudessa. Käyttökohteita on myös pakkausteollisuudessa ja vaativissa olosuhteissa kuten laivanrakennuksessa.

HellermannTyton valmistaa maailmanlaajuisesti laadukkaita ratkaisuja sidontaan, kiinnitykseen, johdotukseen, suojaukseen ja merkintään useille eri markkinoille. Luomme asiakaslähtöisiä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin eri teollisuuden aloille.

Nippuside sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella Nippuside sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella

Nippusiteet sidenauhan sisäpuolisella hammastuksella soveltuvat useisiin eri käyttökohteisiin. Sarjan nippusiteitä on ohjelmassa useista eri materiaaleista, eri väreissä ja eri kokoisia.

Nippuside sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella Nippuside sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella

Nippusiteet sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella soveltuvat helposti vaurioituvien, ohuella suojavaipalla varustettujen johtimien turvalliseen sidontaan. Nippusiteitä sidenauhan ulkopuolisella hammastuksella on ohjelmassa eri materiaaleista, eri kokoja ja värejä.

Nippuside ilman sidenauhan hammastusta Nippuside ilman sidenauhan hammastusta

Nippusiteet ilman sidenauhan hammastusta, kuten KR- ja EL-TY-sarjat soveltuvat erityisesti käyttökohteisiin joissa tarvitaan suurta sidenauhan pituutta. Lisäksi KR-sarjalla on hyvä tärinänkestävyys.

Avattava nippuside Avattava nippuside

Avattava nippuside on helppo asentaa ja avata tarvittaessa. Nippusiteet avattavalla lukkorakenteella soveltuvat tilapäiseen sidontaan ja esimerkiksi pakkausteollisuuden käyttökohteisiin. Ohjelmassa on eri materiaaleja, kokoja, rakenteita ja värejä.

Teräsnippuside Metallinen nippuside

Teräsnippuside soveltuu vaativiin käyttökohteisiin joissa vaaditaan suurta silmukan vetolujuutta, kemikaalien- ja palonkestoa sekä laajaa käyttölämpötila-aluetta.

Nippuside kiinnitysankkurilla Nippusiteet kiinnitysankkureilla

Nippusiteet kiinnitysankkureilla tarjoavat erilaisia kiinnitysmahdollisuuksia. Ohjelmassa on vaihtoehtoja eri materiaaleista ja eri kokoja.

Nippusideankkuri Nippusideankkurit

Nippusideankkurit tarrakiinnityksellä soveltuvat moniin käyttökohteisiin. Ohjelmassa on laaja valikoima nippusideankkureita eri kokoisille johdinsiteille, eri rakenteella ja erilaisilla liimoilla.

Kiinnikkeet ja kiinnitysankkurit Kiinnikkeet ja kiinnitysankkurit

Laaja valikoima kiinnikkeitä ja kiinnitysankkureita eri käyttökohteisiin. Tuotteen rakenteesta riippuen kiinnitys voidaan tehdä kierteelliseen tai kierteettömään kiinnitysreikään tai paneelin reunaan.

Kaapelikiinnikkeet Kaapelikiinnikkeet

Laaja valikoima muovisia ja metallisia kaapeli- ja letkukiinnikkeitä eri käyttökohteisiin.

Nippusiteet avattavalla lukkorakenteella

Nippuside avattavalla lukkorakenteella tilapäiseen sidontaan

SOFTFIX

Monissa käyttökohteissa tarvitaan tilapäisiä sidonta- ja kiinnitysratkaisuja kuten esimerkiksi esiintymislavoilla ja messuosastoilla. Ohjelmassamme on laaja valikoima avattavia nippusiteitä tilapäiseen sidontaan. Ohjelmassa on myös pehmeästä TPU-materiaalista valmistettuja nippusiteitä, jotka ovat erittäin taipuisia ja soveltuvat mm. puutarhoihin ja vapaa-ajan käyttökohteisiin.

Avattavia nippusiteitä on ohjelmassamme eri materiaaleista, useilla lukkorakenteilla, eri värejä ja kokoja.

Miten nippuside avattavalla lukkorakenteella toimii ?

Avattavia nippusiteitä on laaja valikoima. Alla olevalla videolla esitellään eri vaihtoehtoja.

Tarranauha nippuside

TEXTIE-sarja

TEXTIE-sarjan tarranauha nippusiteet soveltuvat johtimien ja esimerkiksi tietoliikenne- sekä valokuitukaapeleiden sidontaan ja värimerkintään. Pehmeä materiaali soveltuu erityisesti valokuitukaapeleiden sidontaan.

Sarjan nippusiteet soveltuvat myös eri käyttökohteisiin toimistoissa ja kotitalouksissa. Nippuside on helppo käyttää ja se voidaan avata ja sulkea jopa 400 kertaa. Ohjelmassa valikoima eri kokoja ja värejä.

Nippuside helposti avattavalla lukkorakenteella

ORF-sarja

ORF-sarjan lukkorakenne on suunniteltu siten, että se on helppo avata yhdellä kädellä. Sarja on suunniteltu tilapäiseen sidontaan ja merkintään. Nippusiteen sidenauhan ulkopuolinen hammastus minimoi sidottavan kaapelivaipan vaurioitumisen.

 • Helposti, yhdellä kädellä avattava lukkorakenne
 • Soveltuu tilapäiseen sidontaan ja värimerkintään
 • Sidenauhassa ulkopuolinen hammastus

Sarja sisältää eri kokoja ja värejä sekä ulkokäyttöön soveltuvat UV-säteilyn kestävät mustat nippusiteet.

Värimerkintään soveltuvat nippusiteet

Värilliset nippusiteet

HellermannTytonilla on ohjelmassa laaja valikoima värillisiä nippusiteitä mm; punainen, sininen, vihreä, keltainen, ruskea, valkoinen ja oranssi. 
Värilliset nippusiteet soveltuvat merkintään monilla eri teollisuuden aloilla ja useissa käyttökohteissa. Värilliset nippusiteet soveltuvat käytettäväksi esimerkiksi tarkastusmerkinnöissä (eri väri eri vuosille).
Joillakin teollisuuden aloilla suositaan eri väristen nippusiteiden käyttöä kriittisissä käyttökohteissa. Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa suositaan sinisiä nippusiteitä ja lentokoneteollisuudessa vaaleanpunaisia nippusiteitä.

Nippuside matalalla lukkorakenteella

PE400

Nippuside matalalla lukkorakenteella soveltuu ahtaisiin käyttökohteisiin. Sarjan värilliset nippusiteet soveltuvat esimerkiksi lasten leikkitelineissä pehmusteiden sitomiseen.
Matalan lukkorakenteen ja sileän muotoilun ansiosta nippuside on turvallinen lasten leikkiympäristöissä eikä sidenauhan ulkopuolinen hammastus vaurioita sidottavan vaahtomuovipehmusteen pintaa.
Sarjan nippusiteet ovat ohjelmassa useissa eri väreissä mm.: musta, punainen, vihreä, sininen, ruskea ja keltainen.

 

 

 

 

 

Alla video nippusiteistä matalalla lukkorakenteella.

Paloturvallinen nippuside

Paloturvalliset nippusiteet

Suurta paloturvallisuutta vaativissa käyttökohteissa savun ja myrkyllisten kaasujen muodostus on minimoitava. Näihin käyttökohteisiin ohjelmassa olevat polyamidi 6.6 V0 -materiaalista (PA66V0) valmistetut nippusiteet ovat sopiva valinta. 
Valmistusmateriaalin ominaisuuksien ansiosta voidaan tulipalotilanteessa vapautuvien myrkyllisten ja syövyttävien kaasujen muodostusta vähentää merkittävästi. Lisäksi polyamidi 6.6 V0 -materiaali täyttää UL94 V0 paloluokan vaatimukset.
Polyamidi 6.6 V0-materiaalin nippusiteitä käytetään yleisesti käyttökohteissa, joissa vaaditaan suurta paloturvallisuutta, kuten esimerkiksi raideliikennekalustossa, laivoissa, julkisissa kulkuneuvoissa ja rakennuksissa sekä puolustusvälineteollisuudessa.

Nippusiteet kiinnitysankkureilla

Nippusiteet niputukseen, johdotukseen ja kiinnitykseen

Nippusiteet kiinnitysankkureilla

Monissa teollisuuden käyttökohteissa tarvitaan johtimien, kaapeleiden tai letkujen sitomista ja samalla kiinnittämistä paneeliin tai levyn reunaan. HellermannTytonilla on ohjelmassa 1- ja 2-osaisia ratkaisuja, joissa nippuside on varustettu kiinnitysankkurilla, joka soveltuu asennettavaksi pyöreään- tai soikeaan kiinnitysreikään tai paneelin reunaan. Nippusiteitä erilaisilla kiinnitysankkureilla käytetään laaja-alaisesti monilla eri teollisuuden aloilla kuten:

 • Autoteollisuus
 • Linja- ja kuorma-autot sekä raskas kalusto
 • Puolustusvälineteollisuus
 • Raideliikenneteollisuus
 • Ilmailuteollisuus
 • Kodinkonevalmistus
 • Keskusvalmistus

Nippuside kiinnitysankkurilla soikeisiin ja pyöreisiin kiinnitysreikiin

Nippusiteet kiinnitysankkureilla

Monissa käyttökohteissa johdinnippu kiinnitetään pyöreään tai soikeaan kiinnitysreikään. Nippuside kiinnitysankkurilla asennetaan johdinsarjaan sen sarjavalmistuksen aikana ja nippuside kiinnitysankkureineen on helppo painaa kiinnitysreikään kokoonpanovaiheessa. Ohjelmassa on laaja valikoima nippusiteitä erilaisilla kiinnitysankkureilla, eri kiinnitysreikäkoolle ja useille kiinnityspaneelin paksuuksille. Nippusiteet kiinnitysankkureilla ovat helppo asentaa painamalla ne käsin asennusreikään tai paneelin reunaan. Erillisiä asennustyökaluja ei tarvita.

Ohjelma on erittäin laaja. Tässä muutamia esimerkkejä:

Nippuside hitsatun pultin kiinnityspäällä

Nippuside hitsatun pultin kiinnityspäällä

Nippusiteet hitsatun pultin kiinnityspäällä ovat yleisesti käytössä ajoneuvoteollisuudessa. Ne soveltuvat myös muiden teollisuuden alojen käyttökohteisiin, joissa kiinnityspisteinä käytetään hitsattuja pultteja, kuten esimerkiksi raskaat koneet ja laitteet,

Ohjelmassa on laaja valikoima nippusiteitä eri rakenteilla ja kierteen mitoille.

Nippuside reunakiinnitysankkurilla

Nippuside reunakiinnitysankkurilla

HellermannTytonilla on ohjelmassa myös laaja ohjelma nippusiteitä reunakiinnitysankkureilla.

Tässä linkissä lisätietoa EdgeClip -sarjan Nippusiteistä reunakiinnitysankkureilla.

Metalliset nippusiteet

Metalliset nippusiteet vaativiin käyttökohteisiin

Metalliset nippusiteet vaativiin käyttökohteisiin

Teräsnippusiteet soveltuvat vaativiin käyttökohteisiin, joissa sidonnalta vaaditaan suurta mekaanista lujuutta ja ulkoisten tekijöiden kestävyyttä kuten esimerkiksi tulipalon ja kemikaalien kestävyyttä sekä äärilämpötiloja. Teräsnippusiteitä käytetään usein käyttökohteissa, joissa kemikaalit, suuret lämpötilavaihtelut ja muut ulkoiset tekijät vaativat sidonnalta paljon. Teräsnippusiteet soveltuvat yleisesti käytettäväksi laivanrakennuksessa, tunneleissa, kaivoksissa, raskaissa laitteissa ja koneissa sekä kemikaaliteollisuuden- ja polttoainejalostuksen käyttökohteissa.

Haponkestävät teräsnippusiteet

Haponkestävät teräsnippusiteet

MBT-sarjan teräsnippusiteet haponkestävästä teräksestä (SS316) kestävät erinomaisesti kemikaaleja, korroosiota ja korkeita käyttölämpötiloja.

Sarjan patentoitu lukkorakenne 1 tai 2 pallon lukitustekniikalla on erittäin luotettava.

Pinnoitetut teräsnippusiteet estävät korroosiota

Pinnoitetut teräsnippusiteet

MBT-sarjan pinnoitetut teräsnippusiteet on valmistettu haponkestävästä teräksestä (SS316) ja päällystetty polyesteripinnoitteella. Pinnoite vähentää kaapelivaipan vaurioitumisen riskiä erityisesti tärinäkäyttökohteissa ja lisäksi estävät korroosion muodostumista.

Johdinsiteiden lukitustekniikat

Miten nippusiteen lukitus toimii?

Nippusiteet muovisella lukituskielellä

Nippusiteen lukitusmekanismi toimii kuten vyö, jossa lukko-osan taipuisa lukituskieli liukuu sidenauhan hammastuksen yli ja lopulta estää sidenauhan liukumisen takaisin päin lukituskielen ja sidenauhan hammastuksien avulla.

Tätä lukitusjärjestelmää käytetään 90% eri tyyppisissä HellermannTyton valmistamissa polyamidi johdinsiteissä. Johdinside (nippuside) työnnetään lukko-osan läpi, lukituskieli osuu johdinsidenauhan hammastukseen ja lukkiutuu haluttuun kohtaan.

Nippusiteet ovat rakenteeltaan 1-osaisia, jossa lukituskieli on kiinteä osa nippusiteen lukko-osassa. Lukituskielen ja sidenauhan hammastukset lukitsevat nippusiteen haluttuun sidontakireyteen ja pitävät sidenauhan luotettavasti paikoillaan.

KR-sarjan nippuside


KR-sarjan nippuside KR-sarjan nippuside


KR-sarjalle ominaista on sidenauhan sileä pinta ja ainutlaatuinen lukkorakenne, jossa lasikuituvahvistettu pinni painaa sidenauhan lukko-osan seinää vasten, kuitenkaan lävistämättä sitä (lävistys aiheuttaisi sidonnan heikentymisen). Sarjan nippusiteillä on erinomainen tärinänkestävyys.

MBT-sarjan teräsnippusiteet


MBT-sarjan teräsnippuside MBT-sarjan teräsnippuside


MBT-sarjan teräsnippusiteiden sidenauhat ovat sileäpintaisia.

Sarja valmistetaan ruostumattomasta teräksestä (SS304) ja haponkestävästä teräksestä (SS316). Teräsnippusidettä kiristettäessä lukko-osassa oleva pallo kiilautuu kartiomaiseen lukko-osaan ja lukitsee sidenauhan luotettavasti.

Mitä on polyamidi 6.6 (PA66)?

Polyamidit kuuluvat tärkeimpiin synteettisiin termoplastisiin materiaaleihin. Termoplastinen materiaali voidaan muotoilla uudestaan lämmittämällä ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. Tämän ansiosta polyamidi soveltuu hyvin ruiskupuristusmenetelmällä valmistettavien korkealuokkaisten tuotteiden valmistamiseen. Noin 90 % HellermannTyton valmistamista nippusiteistä on valmistettu tästä materiaalista. Polyamidi tunnetaan myös nimellä Nylon®, joka on DuPont-yrityksen tavaramerkki.

HellermannTyton valmistamissa polyamidi 6.6 (PA66) nippusiteissä ja kiinnitystarvikkeissa on monia erinomaisia ominaisuuksia mm:

 • Suuri vetolujuus ja kestävyys
 • Mitat pysyvät ilmoitetussa toleranssissa
 • Hyvä hankauksen kesto

HellermannTyton käyttää tuotannossa useita eri polyamidimateriaaleja ja niihin lisättäviä lisäaineita, jotka yhdessä mahdollistavat lopputuotteen ominaisuuksien soveltuvuuden käyttökohteen vaatimuksiin.

Silmukan minimi vetolujuuden määritelmä

Johdisiteitä valittaessa on erittäin tärkeätä tietää johdinsiteen silmukan minimi vetolujuus. Tämä arvo kertoo kuinka suuren kuormituksennippuside kestää.   
Silmukan minimi vetolujuus määritellään Military Specification ja Standards of the USA mukaan. Testi tehdään MIL-S-23190E mukaisesti: 
 

 • Määritellään testikappale
 • Testilaitteen rakenne
 • nippusiteen sovitus testilaitteeseen
 • Testinopeus

Testimenetelmä minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Johdinside (nippuside) on asennettu testilaitteeseen sopivalla asennustyökalulla.

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Testilaite kuormittaa nippusidettä määrätyllä nopeudella.    

Testimenetelmä silmukan minimi vetolujuuden määrittelemiseksi

 

 

Kuormitus jolla nippuside katkeaa tai rikkoutuu. Tämä arvo määritellään Newtonissa (N).

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille nippusiteille

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille nippusiteille

Nippusiteet on aina varastoitava alkuperäisessä suljetussa pakkauksessa.
Kun pakkaus on kerran avattu, nippusiteet pitäisi asentaa mahdollisimman nopeasti.

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Vältettävä altistumista auringonvalolle. Ei saa varastoida, esim. ikkunalaudalla.

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Ei saa varastoida lämmityslaitteiden läheisyydessä.
Vältettävä kosketusta lämmityslaitteeseen esim. sähkölämmittimen vieressä.

Varastointiohjeet polyamidista valmistetuille johdinsiteille

Ihanteellinen varastointiolosuhde: +23 °C lämpötila ja 50 % suhteellinen ilmankosteus.

Odotamme yhteydenottoasi!


Update: 18/09/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.152) | Update: 18/09/2021