14/04/2024

Kapelimerkit teollisuuden eri käyttökohteisiin

Kaapelimerkit selkeään ja luotettavaan merkintään

Kaapelimerkit eri käyttökohteisiin

TIPTAG PU

Olipa kyseessä raideliikennekaluston rakentaminen, matkaviestinverkon laajentaminen, elintarviketeollisuuden käyttökohteet tai muut teollisuuden alat joissa käytetään suuria määriä sähkökaapeleita, selkeä kaapelimerkintä on välttämätöntä, esim. huoltotoimenpiteitä varten. Väärän kaapelin valinnan riski huoltotöiden aikana kasvaa, jos kaapeleita ei ole selkeästi ja luotettavasti merkitty.

Selkeä kaapelimerkintä auttaa välttämään tämäntyyppisiä virheitä ja parantaa tehokkaasti kaapeliverkkojen ylläpitoa.

HellermannTyton TIPTAG-merkintäprofiilit ovat markkinoiden vahvistama oikea valinta: Sarjan kaapelimerkit ovat saatavana eri kokoisina ja väreinä, ja soveltuvat eri kokoisten johdinsarjojen, nippujen, kaapeleiden ja suojaletkujen merkintään.

TIPTAG PU – UV-stabilised, white: Identification Tag for high temperature

Kaapelimerkintöjen vaatimukset vaihtelevat suuresti käyttökohteen mukaan. Kattava tuoteohjelmamme sisältää myös erikoismateriaaleista valmistetut kaapelimerkit, joilla on erityisominaisuudet.

Esimerkiksi UV-säteilyn kestävien ja halogeenittomien kaapelimerkkien lisäksi ohjelmamme sisältää myös havaittavasta materiaalista valmistettuja tai korkean käyttölämpötilan kestäviä  kaapelimerkkejä, sekä hyvin kulutusta ja erilaisia kemikaaleja kestäviä kaapelimerkkejä.

HellermannTytonin tulostettavat kaapelimerkit toimitetaan rullissa: tuotesarjasta riippuen jatkuvassa nauhassa tai tikapuurakenteen muodossa (esileikattu). Kaikki kaapelimerkit tulostetaan helposti HellermannTyton-lämpösiirtokirjoittimilla.

Valitse käyttökohteeseen soveltuva kaapelimerkintä tästä.

Kaapelimerkit teollisuuteen

Kaapelimerkit raideliikenneteollisuuden käyttökohteisiin

TAGLF

Raideliikennekaluston korkeisiin paloturvallisuusvaatimuksiin HellermannTyton tarjoaa erilaisia kaapelimerkkejä, jotka täyttävät EN 45545-2 -turvallisuusstandardin vaatimukset.

Sarjan kaapelimerkit auttavat optimoimaan käyttö- ja huoltotoiminnan suunnittelua ja alentamaan elinkaarikustannuksia pidempien huolto- ja korjausvälien ansiosta. Tämän mahdollistavat halogeenittomien, kestävien ja pitkäikäisten kaapelimerkintöjen materiaalien korkea laatu.

Raideliikenneteollisuuteen soveltuvat kaapelimerkit:

 • TIPTAG HF: Ihanteellinen suurempien kaapelien ja johdinnippujen merkitsemiseen, sidonta nippusiteillä, EN 45545-2 hyväksytty , tulostus HellermannTyton-lämpösiirtokirjoittimella
 • TAGLF: Kaapelimerkit esileikatulla rakenteella, erinomainen mekaaninen kestävyys ja taipuisa, EN 45545-2 hyväksytty, tulostus HellermannTyton-lämpösiirtokirjoittimella

Lisätietoja HellermannTyton tuoteohjelman lämpösiirtokirjoittimista tässä linkissä.

 

Kaapelimerkit elintarvike- ja kemianteollisuuteen

Kaapelimerkit metallihiukkasilla

Kaapelimerkit metallihiukkasilla ovat kehitetty erityisesti elintarvike- ja lääketeollisuuden johtimien ja kaapeleiden merkitsemiseen.

Sarjan tunnistettavat kaapelimerkit n. 14 % metallipitoisuudella auttavat varmistamaan turvallisen ja kontaminoitumattoman teollisuustuotannon.

Teräsmerkintälevyt

Haponkestävästä teräksestä (SS316) valmistetut kaapelimerkit kestävät erinomaisesti epäorgaanisia happoja, kloorivetyhappoa ja halogeenisuoloja.

Kaapelimerkit tulostetaan nopeasti ja helposti M-BOSS-Compact- teräsmerkintälevyjen kohokuviokirjoitinjärjestelmällä.

Kaapelimerkit teollisuuden hydrauliikan merkintään

TIPTAG PU

Hydraulisia laitteita ja koneita käytetään monilla teollisuuden aloilla. Yksittäisten komponenttien säännöllinen huolto on välttämätöntä estämään tuotantokatkoja ja jatkuvaa tuotantoa varten. HellermannTytonin kaapelimerkkien avulla kaapelit ja hydrauliletkut ovat aina selkeästi merkitty.

UV-säteilyn kestävät kaapelimerkit soveltuvat hydrauliletkujen ja kaapeleiden merkintään  pitkäaikaisessa ulkokäytössä:

 • TIPTAG PU: Vahvarakenteinen, kestävä ja taipuisa, itsestään sammuva materiaali, erittäin hyvä kemikaalienkestävyys, kulutusta kestävä, saatavana keltaisena ja valkoisena
 • TAGPU: Hyvä mekaaninen kestävyys ja erittäin taipuisa

 

Kaapelimerkit tietoliikenneteollisuuteen

Halogen free, limited fire hazard cable marker

5G-verkkojen käyttöönotto etenee maailmanlaajuisesti ja HellermannTytonilla on tuoteohjelmassa vaatimukset täyttävät tunnistusratkaisut. Tietoliikenneteollisuuden asiakkaat luottavat ohjelmamme monipuolisiin kaapelimerkintöihin.

Kaksi tietoliikenneinfrastruktuureissa menestyneeksi osoittautunutta merkintäratkaisua ovat TIPTAG HF- ja TAGLF-sarjan kaapelimerkit.. Molemmat sarjat tulostetaan HellermannTyton lämpösiirtokirjoittimilla.

Parhaan tulostustuloksen saavuttamiseksi HellermannTyton-kaapelimerkeille suosittelemme käyttämään HellermannTyton lämpösiirtokirjoittimia yhdessä soveltuvien värinauhojen kanssa.

Halogeenittomat kaapelimerkit

 

Kaapelimerkit, paloturvallinen materiaali, esileikattu rakenne

TAGLF

TAGLF-merkintäprofiili esileikatulla rakenteella on kehitetty käyttökohteisiin, joissa vaaditaan suurta paloturvallisuutta esimerkiksi:

 • Julkiset rakennukset kuten lentokentät, sairaalat ja kauppakeskukset
 • Massaliikennevälineet kuten junat, laivat tai lentokoneet
 • Tunnelit

TAGLF-sarjan materiaali on halogeeniton ja palaessa alhainen savunmuodostus.

TAGLF-kaapelimerkit toimitetaan esileikattuna rullassa, josta kaapelimerkki on helppo valita, irrottaa ja asentaa. Sidotaan kaapeliin maks. 4,7 mm leveillä nippusiteillä, ja soveltuu erinomaisesti myös jälkiasennuksiin.

Kaapelimerkit, paloturvallinen materiaali, jatkuvassa nauhassa

TIPTAG HF

Halogeenittomat TIPTAG HF -kaapelimerkit ovat verrattavissa TAGLF-sarjaan (katso yllä) materiaaliominaisuuksiltaan ja käyttöalueiltaan.

Ominaisuudet ja edut:

 • Alhainen savunmuodostus
 • Ihanteellinen suurempien kaapelinippujen merkitsemiseen
 • Sidotaan kaapeliin nippusiteillä
 • Tulostus lämpösiirtokirjoittimella tai laserilla
 • Saatavana useissa eri väreissä

Havaittavat kaapelimerkit elintarvike- ja lääketeollisuuteen

 

Kaapelimerkit metallihiukkasilla

Kaapelimerkit metallihiukkasilla TTAGMC

TTAGMC-kaapelimerkit on kehitetty erityisesti elintarvike- ja lääketeollisuuden johtimien ja kaapeleiden merkitsemiseen. Materiaaliin lisättyjen metallihiukkasten ansiosta ne ovat havaittavissa eri havaintalaitteistoilla ja varmistavat siten turvallisen käytön.

Kaapelimerkit toimitetaan jatkuvassa rullassa ja sidotaan havaittavilla MCT-sarjan nippusiteillä.

Ominaisuudet ja edut

 • Magneettisesti ja röntgenillä havaittavissa (havaittavuus riippuu käyttökohteesta)
 • Selkeä ja kestävä merkintä
 • Erinomainen kemikaalienkesto
 • Sininen väri helpottaa visuaalista havaitsemista
 • Tulostus lämpösiirtokirjoittimella

Usein kysyttyä

Mitä ovat kaapelimerkit?

TAGPU - UV-säteilyn kestävä kaapelimerkki

Tulostettavia kaapelimerkkejä käytetään selkeään ja luotettavaan kaapelien tunnistamiseen. Kaapelimerkit soveltuvat sisä- ja ulkokäyttökohteisiin ja ne sidotaan tyypillisesti johtimiin,  kaapeliin tai kaapelinippuun nippusiteillä.

Markkinoiden vaatimusten täyttämiseksi ohjelmamme sisältää laajan valikoiman kaapelimerkkejä eri materiaaleista joilla ovat erilaiset ominaisuudet. Esimerkiksi  kaapelimerkkejä, joilla on erinomainen liuottimen ja lämmönkestävyys, magneettisesti tai röntgenillä havaittavissa tai kestävät hyvin UV-säteilyä.

HellermannTyton kaapelimerkit ovat saatavana jatkuvassa rullassa tai esileikattuna (tikapuurakenne). Kaapelimerkit sidotaan kaapeliin nippusiteillä. Kaikki kaapelimerkit tulostetaan helposti HellermannTyton-lämpösiirtotulostimilla ja TagPrint Pro-merkintäohjelmalla.          

               

Soveltuvatko kaapelimerkit vaativiin olosuhteisiin?

Halogeenittomat kaapelimerkit

Kyllä. HellermannTyton tuoteohjelmassa on esimerkiksi kestävästä polyuretaanista valmistettuja kaapelimerkkejä. Niitä käytetään ensisijaisesti käyttökohteissa, joissa vaaditaan luotettavaa ja pitkäkestoista sekä UV-säteilyn kestävää merkintää.

Lisäksi ohjelmassamme ovat haponkestävästä teräksestä (SS316) valmistetut kaapelimerkit kohokuviomerkinnällä ja jotka ovat nesteiden, happojen ja kemikaalien kestäviä.