27/05/2024

Punottu suojasukka teollisuudessa

Punottu suojasukka eri käyttökohteisiin

Punottu suojasukka: Kaapeleiden niputus ja suojaus yhdellä tuotteella

Kaapeleiden niputus ja suojaus yhdellä tuotteella

Punottu suojasukka soveltuu pääasiassa johtimien ja kaapeleiden niputtamiseen sekä suojaamiseen.
Polyesterista valmistetut suojasukat ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen normaaleissa käyttökohteissa. 

Vaativiin käyttökohteisiin valitaan suojasukka, joka on valmistettu ominaisuuksiltaan monipuolisemmista materiaaleista. Esimerkiksi korkeita käyttölämpötiloja kestävä suojasukka, suojasukka elektromagneettiseen suojaukseen tai erittäin hyvin hankausta kestävä suojasukka.

Olitpa hankkimassa suojasukkaa esimerkiksi IT- tai teollisuuskäyttökohteisiin, ohjelmamme tarjoaa sinulle sopivan tuotteen.

Punottu suojasukka korkeisiin käyttölämpötiloihin

Materiaali palamaton meta-aramid

HEGMAN korkeisiin käyttölämpötiloihin

HEGMAN-sarjan punotut suojasukat ovat suunniteltu vaativiin käyttökohteisiin, joissa edellytetään korkean käyttölämpötilan- ja kemikaalien kestävyyttä sekä mekaanista suojausta.
Sarja soveltuu laaja-alaisesti seuraaville teollisuudenaloille:

 • Ilmailuteollisuus
 • Puolustusvälineteollisuus
 • Moottoriurheilu

HEGMAN-sarjan punotut suojasukat tarjoavat hyvän kulutuskestävyyden, ovat erittäin taipuisia ja kestävät myös säteilyä ja nesteitä.

Itsestään sammuva punottu suojasukka

HEGPV0

HEGPETFR-sarjan punottu suojasukka on suunniteltu käyttökohteisiin joissa vaaditaan korkeaa paloturvallisuutta. Suojasukan valmistusmateriaali on itsestään sammuva UL94 V1- normin mukaisesti ja soveltuu mm. seuraaville teollisuudenaloille:

 • Raideliikenneteollisuus
 • Työstökoneet ja -laitteet
 • Auto- ja sähköteollisuus

Suojasukka on valmistettu korkealuokkaisesta polyesteristä, joka kestää hyvin hankausta ja on myös erittäin taipuisa.

Vaihtoehtoinen tuote Helagaine HEGPA66 -sarjan taipuisa punottu suojasukka, joka on valmistettu erittäin kestävästä polyamidilangasta. Sarja soveltuu erityisen hyvin auto- ja raideliikenneteollisuuden vaatimuksiin.

EMI-suojasukka

Punottu suojasukka elektromagneettiseen suojaukseen

Helagaine HEGEMIP- sarjan punottu suojasukka on suunniteltu elektromagneettiseen suojaukseen ja tarjoaa samalla erinomaisen hankauskestävyyden.

HEGEMIP EMI-suojasukka

HEGEMIP-sarjan punotut suojasukat ovat erittäin taipuisia: yli 90° taivutus ei ole ongelma. Tämä ominaisuus tekee sarjasta täydellisen käyttökohteisiin, joissa asennustilaa on rajoitetusti tai joissa esiintyy suurta tärinää ja liikettä. HEGEMIP-sarjan punottu suojasukka on kahden valmistusmateriaalin yhdistelmä; halogeeniton polyesteri (hankaussuojalanka) ja tinattu kupari (häiriösuojalanka).
Materiaaliyhdistelmä tarjoaa mekaanisen ja elektromagneettisen suojauksen sekä samalla vähentää painoa, toisin kuin metalliset punotut häiriösuojasukat.

Muut edut:

 • Toimitetaan irroitettavalla sisäpuolisella letkulla suojasukan muodon säilyttämiseksi varastoinnin aikana sekä asentamisen helpottamiseksi. Letku on poistettava asennuksen yhteydessä.
 • Täyttää IEC CISPR25 -standardin vaatimukset
 • Ihanteellinen erittäin herkälle elektroniikalle, esim. koneissa, puolustusteollisuuden laitteissa ja ajoneuvoissa

HEGMIP-suojasukan lisäksi ohjelmassa ovat seuraavat sarjaa täydentävät vaihtoehdot:

 • HEGEMIP-VG, puolustusvälineteollisuuteen, hyväksytty puolustusteollisuusnormin VG 96936-10 /Type A mukaisesti
 • HEGEMIP-HY, sähkö- ja hybridiajoneuvoille, väri: hopea-oranssi
 • HEGEMIPV0, korkeisiin paloturvallisuutta vaativiin käyttökohteisiin, materiaali itsestään sammuva paloluokka UL94 V0 mukaisesti

Punottu suojasukka jälkiasennukseen

Punottu suojasukka itsesulkeutuvalla rakenteella

Twist-In soveltuu jälkiasennukseen

Twist-In –sarjan punottu suojasukka itsesulkeutuvalla rakenteella soveltuu erinomaisesti asennettavaksi liittimiin kytkettyihin johdotuksiin tai jälkiasennuksiin. Suojasukka asennetaan ilman pujotusta ja johdin- tai kaapelinippuun on aina helppo pääsy tarkistusta, huoltoa tai korjausta varten.

Twist-In-suojasukan rakenteen ansiosta kaapelit on helppo suojata liitäntöjä purkamatta. Erittäin hyvän hankauskestävyytensä ansiosta Twist-In -suojasukka soveltuu teollisuuskoneiden, elektroniikan, sähkötekniikan ja autoteollisuuden tuotannossa - mutta myös kaapelihallintana toimistoissa, etätyöpisteissä, kotona ja viihdejärjestelmissä.

Twist-In -sarja on saatavana tukkupakkauksina ja 2 m ja 5 m myymäläpakkauksina pituuksissa, suojasukan koon mukaan.                                                                                                      Käyttökohteisiin, joissa vaaditaan korkeaa paloturvallisuutta on ohjelmassa Twist-In-FR -sarjan punottu suojasukka .

Punottu suojasukka tarrakiinnityksellä

HELAHOOK - suojasukka tarrakiinnityksellä

HELAHOOK -sarja on avattava, taipuisa punottu suojasukka tarranauhalla. Sarja soveltuu täydellisesti niputukseen sekä johtimien ja kaapeleiden suojaukseen eri käyttökohteissa. Suojasukka voidaan sulkea ja avata uudelleen milloin tahansa, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun jälkiasennukseen sekä myös tilapäiseen käyttöön.

Suojasukka soveltuu mm. seuraaviin käyttökohteisiin:

 • Autoteollisuus
 • Teollisuuden koneet ja laitteet
 • Raideliikennekalusto ja julkiset kulkuneuvot
 • Tapahtumat, esitykset, messut ja muut johtimien ja kaapeleiden tilapäistä suojausta sekä kaapelihallintaa vaativat käyttökohteet

Punottu suojasukka hydrauliletkuille

Hydrauliikkaletkun suojasukka

HEGWS-suojasukka hydrauliletkuille

HEGWS -sarjan suojasukalla on erittäin korkea repeytymisenkesto ja se on suunniteltu suojaamaan hydrauliletkuja korkeapaineisten vuotojen aiheuttamia vaurioita. HEGWS -sarja suojaa laitteita ja ihmisiä, jotka työskentelevät maansiirtokoneiden ja muiden koneiden välittömässä läheisyydessä. Suojasukka suojaa hydrauliletkuja mekaaniselta rasitukselta ja tärinän aiheuttamalta hankaukselta. Tämän kaltaiset rasitukset saattavat aiheuttaa korkeapaineisten hydrauliikkaletkujen puhkeamisen.

Suojasukka täyttää maansiirtokoneiden EN ISO 3457 suojausstandardin sekä mekaanisen EN 1299 tärinänstandardin vaatimukset.

Usein kysyttyä

Mikä on punottu suojasukka?

Helagaine HEGPV0X

Punottu suojasukka auttaa järjestämään, niputtamaan ja suojaamaan johtimet ja kaapelit. Lisäksi ne soveltuvat myös valmistusmateriaalin mukaan hydrauliletkujen suojaukseen, sähkömagneettiseen häiriösuojaukseen, mekaaniseen suojaukseen sekä paloturvallisiin käyttökohteisiin.

Suojasukka soveltuu käytettäväksi myös kotona, etätyöpisteissä ja IT-ympäristöissä. Tuotesarjan materiaalista riippuen punottu suojasukka soveltuu lähes kaikille teollisuudenaloille – mukaan lukien auto- ja raideliikenneteollisuus sekä puolustusväline- ja ilmailuteollisuus.

Kuinka punottu suojasukka asennetaan?

Helagaine Twist-In-FR - itsestään sulkeutuva suojasukka

Taipuisuuden ansiosta useimmat punotut suojasukat voidaan asennettaessa helposti vetää johdin- ja kaapelinipun yli käsin työntö- ja liukumenetelmällä. Ohjelmamme HSGO -katkaisutyökalun avulla voit helposti katkaista suojasukan oikeaan pituuteen (katso yksityiskohdat alla).

HellermannTyton -punotut suojasukat elektromagneettiseen suojaukseen toimitetaan sisäpuolisella irrotettavalla muovisella sisäputkella, joka helpottaa suojasukan asentamista johdin- ja kaapelinippuun.

Pujotettavien suojasukkien lisäksi ohjelmassa on myös suojasukka avattavalla rakenteella. Ne soveltuvat erityisesti nopeaan asennukseen sekä myös jälkiasennukseen. HellermannTytonilla on ohjelmassa HELAHOOK- sarjan avattava suojasukka tarranauhalla ja Twist-In -sarjan suojasukka itsestään sulkeutuvalla rakenteella.

Kuinka punottu suojasukka katkaistaan?

HSG0 lämpöleikkuri suojasukille

Jos katkaiset punotun suojasukan tavanomaisilla saksilla, suojasukan punotut langat saattavat purkaantua. Siksi pienille ja keskisuurille määrille suositellaan katkaisutyökalun käyttöä. HSG0-katkaisutyökalulla punotut suojasukat katkaistaan nopeasti ja siististi.

Muutamassa sekunnissa sähkökäyttöinen katkaisutyökalu on käyttövalmis – katkaisuun tarvitsee vain painaa liipaisinta. Metallinen katkaisuterä lämpenee, katkaisee suojasukan ja varmistaa samalla, että suojasukan katkaistut langan päät sulavat ja estää niiden purkaantumisen.

HSG0-katkaisutyökalu on kevyt, tehokas ja kestävärakenteinen.

Tarjoamme myös valmiiksi määrämittoihin katkaistuja suojasukkia suuriin projekteihin. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.