17/06/2024

Suojaletkut ja punotut suojasukat moniin eri käyttökohteisiin!

Suojaletkut, suojaspiraalit ja suojasukat eri käyttökohtesiin.

HellermannTyton tarjoaa aina luotettavat kaapelisuojaustuotteet moniin eri käyttökohteisiin. Kattava tuoteohjelmamme sisältää mm. taipuisat suojaletkut, punotut suojasukat sekä sidontaspiraalit (suojaspiraalit).

Punotut Suojasukat

Monissa asennuskohteissa kaapelisuojaukselta vaaditaan useita eri ominaisuuksia kuten iskun- ja hankauksenkestävyyttä sekä suuria puristus- ja vetolujuuksia. Lisäksi kaapelisuojausjärjestelmiltä vaaditaan kemikaalienkestoa sekä suurten lämpötilojen kestokykyä. HellermannTyton ottaa nämä vaatimukset tarkasti huomioon kaikissa tuotteissaan. Suojaletkut, suojaletkuliittimet, punotut suojasukat,  reunusnauhat, suojaspiraalit, suojaholkit ja muut kaapelisuojaustuotteemme antavat markkinoiden parhaan suojauksen moniin eri käyttökohteisiin.

Tuoteohjelmassamme on laaja valikoima kaapelisuojaustuotteita laadukkaista materiaaleista. Suojaletkut, punotut suojasukat, reunusnauhat ja sidontaspiraalit (suojaspiraalit) eri käyttökohteisiin. Kone- ja laiteasennuksissa vaadittavasta suuresta iskun- ja hankauskestävyydestä rakennuksissa tarvittaviin paloturvallisiin tuotteisiin. Mitä tahansa vaatimuksia käyttökohteeseen vaaditaan, HellermannTyton toimittaa luotettavat kaapelisuojausjärjestelmät, jotka täyttävät vaativimmatkin turvallisuusvaatimukset.

Suojaspiraalit

Suojaletkuohjelmamme sisältää laadukkaista materiaaleista valmistettuja suojaletkuja sekä myös laajan valikoiman lisätarvikkeita, joiden avulla saadaan täydellinen suojaletkujärjestelmä asiakkaidemme vaativimpiinkin käyttökohteisiin. Ohjelmastamme löytyvät suojaletkuliittimet, kiinnikkeet, tiivisteet ja muita lisätarvikkeita sekä muovisena että metallisena.

HellemannTytonin tuoteohjelma sisältää myös kaapelisuojaustuotteita joita voidaan helposti käyttää myös jälkiasennuskohteisiin. Tällainen tuote on esimerkiksi avattava ja itsestään sulkeutuva punottu suojasukka Twist-In sekä halkaistu suojaspiraali Helawrap.

Kaapelisuojaustuotteet eri käyttökohteisiin!

Vaatimukset kaapelisuojauksessa lisääntyvät koko ajan. Suojaletkuilta vaaditaan monia ominaisuuksia kuten esim:
 

  • Taipuisuus
  • Hyvä korroosion kesto
  • Hyvä UV-säteilyn kesto
  • Eri paloluokituksia kuten paloa estävä ja itsestään sammuva


HellermannTyton on valmistaa ja tarjoaa maailmanlaajuisesti laadukkaita ratkaisuja moniin eri asennuksiin kuten johtojen kiinnitykseen, reititykseen, kytkentään, suojaukseen ja merkintään. Luomme laadukkaita asiakaslähtöisiä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin eri teollisuuden aloille.

HelaGuard taipuisat suojaletkut ja suojaletkuliittimet HelaGuard taipuisat suojaletkut ja suojaletkuliittimet

Tuoteohjelmamme sisältää laajan valikoiman muovisia suojaletkuja eri materiaaleista.
Valikoima sisältää myös halkaistut suojaletkut jälkiasennukseen.
Täydellinen valikoima suojaletkuliittimiä IP66 ja IP68 / IP69k kotelointiluokilla (90° , 45° kulmaliittimiä sekä T-ja Y-haaroituksia), M- tai PG-kierteellä.
Tuoteohjelmastamme löytyy ratkaisu useisiin käyttökohteisiin.

HelaGuard taipuisat terässuojaletkut ja suojaletkuliittimet HelaGuard taipuisat terässuojaletkut ja suojaletkuliittimet

Galvanoidut terässuojaletkut sekä suojaletkut haponkestävästä teräksestä erinomaisella iskun- ja puristuskestävyydellä sekä suojaletkuliittimet niklatusta messingistä tai haponkestävästä teräksestä. Liittimiä M- tai PG-kierteellä ulko- tai sisäkierteellä.

HelaGuard taipuisat päällystetyt terässuojaletkut ja suojaletkuliittimet HelaGuard taipuisat päällystetyt terässuojaletkut ja suojaletkuliittimet

Taipuisat päällystetyt terässuojaletkut PVC- , PA6 ja polyolefiinivaipalla omaavat erittäin hyvät iskun- ja puristuskestävyyden ja suuren vetolujuuden. Suojaletkuliittimet niklatusta messingistä eri käyttökohteisiin pyörivällä tai kiinteällä ulko- tai sisäkierteellä.

HelaGuard nestetiiviit terässuojaletkut (IP68, IP69k) ja liittimet HelaGuard nestetiiviit terässuojaletkut (IP68, IP69k) ja liittimet

Taipuisat nestetiiviit terässuojaletkujärjestelmät sileällä UV-säteilyä kestävällä PVC-vaipalla tai lämpöä kestävällä thermoplastisella vaipalla omaavat suuren iskunkestävyyden sekä suuren puristus- ja vetolujuuden. Suojaletkujärjestelmät soveltuvat myös ulkokäyttöön.

HelaGuard PSR ja PSRC spiraalivahvistetut PVC-suojaletkut ja liittimet HelaGuard PSR ja PSRC spiraalivahvistetut PVC-suojaletkut ja liittimet

Spiraalivahvistetut PVC-suojaletkut sileällä sisäpinnalla (PSRSC- sarja myös sileällä ulkopinnalla). Ohjelmassamme on myös suojaletkuliittimet: suorat liittimet a 90° kulmaliittimet PA66 materiaalista, niklatusta messingistä sekä haponkestävästä teräksestä valmistettuna (metalliset liittimet  täyttävät kotelointiluokan IP66, IP67, IP68 ja IP69k).

HelaGuard lisätarvikkeet HelaGuard lisätarvikkeet

HelaGuard-tuoteohjelma sisältää laajan valikoiman lisätarvikkeita.

FlexiGuard taipuisat suojaletkut ja suojaletkuliittimet FlexiGuard taipuisat suojaletkut ja suojaletkuliittimet

Erittäin taipuisat FlexiGuard suojaletkut on valmistettu korkealaatuisesta PVC:stä ja vahvistettu muovipäällystetyllä terässpiraalilla. Ohjelmassa myös IP54 kotelointiluokan täyttävät liittimet M- ja PG-kierteillä sekä saatavana myös seinäkiinnikkeellä varustettuna.

Kaapelisuojausjärjestelmät erittäin vaativiin olosuhteisiin Kaapelisuojausjärjestelmät erittäin vaativiin olosuhteisiin

PTFE:stä valmistetut CTT-suojaletkut täyttävät NSA 933805 vaatimukset ja ovat erittäin hyvin hankauksen- ja lämmönkestäviä. Lisäksi ne kestävät erinomaisesti mekaanista rasitusta, kemikaaleja ja kosteutta.

Helawrap-kaapelisuojausjärjestelmä Helawrap-kaapelisuojausjärjestelmä

Helawrap-suojaspiraali soveltuu erinomaisesti kaapelien ja johtimien suojaamiseen ja niputtamiseen. Mainion halkaistun profiilin ja asennustyökalun ansiosta Helawrap-suojaspiraali on helppo asentaa ja kaapelien lisääminen tai poistaminen on helppoa. Asennustyökalu sisältyy aina pakkaukseen. Helawrap-järjestelmään kuuluu myös eri kokoisia kiinnikkeitä joilla suojaspiraali voidaan kiinnittää eri kohteisiin vaivattomasti ja siististi.

Sidontaspiraalit (suojaspiraalit) Sidontaspiraalit

Sidontaspiraalit (suojaspiraalit) on tarkoitettu kaapeleiden, johtimien ja letkujen järjestelmälliseen sidontaan ja suojaukseen. Tuoteohjelmassamme on sidontaspiraaleja (suojaspiraaleja) eri materiaaleista, väreissä ja eri nipun halkaisijoille.

Kaapelikourut ja lisätarvikkeet sähkökeskuksiin ja jakokaappeihin. Kaapelikourut ja tarvikkeet sähkökeskuksiin ja jakokaappeihin.

HellermannTytonin tuoteohjelmaan kuuluu myös laaja valikoima johdotuskouruja mm. sähkökeskuksiin, ja muihin teollisuuden käyttökohteisiin. Tuoteohjelmaamme kuuluu PVC-materiaalista valmistetut sekä halogeenivapaat johdotuskourut eri kokoisina eri käyttökohteisiin. Lisäksi ohjelmaamme kuuluvat eri lisätarvikkeet johdotuskourujen kiinnitykseen.

Punotut suojasukat Punotut suojasukat

Punotut suojasukat eri materiaaleista (PA66, PET, PBT) tai tinatulla kuparipunoksella vahvistettuna sähköiseen häiriösuojaukseen. Punotut suojasukat suojaavat erinomaisesti kaapeleita hankaukselta. Tuoteohjelmassamme on myös avattavia (HELAHOOK) ja itsesulkeutuvalla rakenteella varustettuja suojasukkia (Twist-In) jälkiasennuskohteisiin.

Reunusnauhat Reunusnauhat

PVC-reunusnauha on tarkoitettu suojaamaan suoria teräviä reunoja. Flexiform reunusnauhaa on saatavana eri materiaaleista. Flexiform reunusnauhan hammastettu rakenne on erittäin taipuisa ja se on tarkoitettu muotoon leikattujen reunojen suojaukseen.

Läpivientiholkit Läpivientiholkit

HellermannTytonin tuoteohjelma sisältää paljon erilaisia läpivientiholkkeja eri ominaisuuksilla moniin eri käyttökohteisiin.

HelaGuard taipuisat suojaletkut ja suojaletkuliittimet

Muoviset suojaletkut HG-SW PA6 vakio rakenne

Muoviset suojaletkut HG-SW PA6 vakio rakenne

HG-SW-sarjan muoviset suojaletkut antavat hyvän suojan hankausta, iskuja ja mekaanista rasitusta vastaan. Materiaali on lisäksi halogeenivapaa ja kestää hyvin UV-säteilyä sekä useita kemikaaleja.

Kone- ja laiterakennus, sähkökeskukset sekä julkisrakentaminen.

HelaGuard muoviset suojaletkut HG-LW PA6 kevyt rakenne

HelaGuard muoviset suojaletkut HG-LW PA6 kevyt rakenne

HG-LW-sarjan muoviset suojaletkut ovat kevytrakenteisia, hyvin taipuisia ja antavat hyvän suojan hankausta, iskuja ja mekaanista rasitusta vastaan. Materiaali on lisäksi halogeenivapaa ja kestää hyvin UV-säteilyä sekä useita kemikaaleja.

Kone- ja laiterakennus, sähkökeskukset sekä julkisrakentaminen missä ei vaadita suurta mekaanista kestävyyttä.

Muoviset suojaletkut HG-FR PA6 paloa hidastava

Muoviset suojaletkut HG-FR PA6 paloa hidastava

HG-FR-sarjan muoviset suojaletkut on tarkoitettu kohteisiin joissa vaaditaan suurta paloturvallisuutta. Suojaletkut ovat paloa hidastavasta materiaalista sekä niillä on matala savunmuodostusindeksi. Suojaletkut antavat hyvän suojan hankausta, iskuja ja mekaanista rasitusta vastaan. Materiaali on lisäksi halogeenivapaa ja kestää hyvin UV-säteilyä sekä useita kemikaaleja.

Raideliikenne, tunnelit sekä rakennukset missä ihmistiheys edellyttää suurta turvallisuutta.
Suojaletkuun soveltuu HG-sarjan liittimet.

HelaGuard muoviset suojaletkut HG-DC kaksiosainen halkaistu rakenne

HelaGuard muoviset suojaletkut HG-DC kaksiosainen halkaistu rakenne

HG-DC-sarjan muovinen suojaletku on halkaistun rakenteensa ansiosta helppo avata ja sulkea. Suojaletkut soveltuvat hyvin myös jälkiasennuksiin. Sarjan muoviset suojaletkut antavat hyvän suojan hankausta, iskuja ja mekaanista rasitusta vastaan. Materiaali on lisäksi halogeenivapaa ja kestää hyvin UV-säteilyä sekä useita kemikaaleja.

Kone- ja laiterakennus, sähkökeskukset sekä käyttökohteet missä suojaletku asennetaan jälkikäteen.

Terässuojaletkut SC - Galvanoitu terässuojaletku

Terässuojaletkut SC - Galvanoitu terässuojaletku

SC-sarjan galvanoidut terässuojaletkut omaavat erittäin suuren puristus- ja vetolujuuden ja ovat lisäksi erittäin taipuisia.

Soveltuu kaapelisuojaksi sisätilojen kuiviin käyttökohteisiin missä ei vaadita nestetiiviyttä.
 

Terässuojaletkut SSC - haponkestävä terässuojaletku

Terässuojaletkut SSC - haponkestävä terässuojaletku

SSC-sarjan terässuojaletkut omaavat erittäin suuren puristus- ja vetolujuuden ja ovat lisäksi erittäin taipuisia. Suojaletkut on valmistettu haponkestävästä teräksestä.

Soveltuu kaapelisuojaksi märkiin ja korroosioalttiisiin kohteisiin sekä kohteisiin missä lämpötilavaihtelut ovat suuret.

Päällystetyt terässuojaletkut PCS - Galvanoitu terässuojaletku PVC-vaipalla

Päällystetyt terässuojaletkut PCS - Galvanoitu terässuojaletku PVC-vaipalla

PCS-sarjan galvanoidut terässuojaletkut PVC-vaipalla omaavat erittäin suuren puristus- ja vetolujuuden ja ovat lisäksi erittäin taipuisia. Suojaletkut kestävät hyvin erilaisia alkaaleja, happoja ja kemikaaleja.

Teollisuuden yleiskäyttökohteisiin.

LTS Galvanoitu terässuojaletku PVC-vaipalla

LTS Galvanoitu terässuojaletku PVC-vaipalla

LTS-sarjan galvanoidut terässuojaletkut on päällystetty sileällä PVC-vaipalla joka antaa nestetiiviin suojauksen (IP66, IP67, IP68 ja IP69k kotelointiluokat käytettäessä LTS-sarjan liittimiä). Suojaletkuilla on suuri iskunkestävyys sekä suuri puristus- ja vetolujuus. Lisäksi suojaletkut ovat erittäin taipuisia ja kestävät useita öljyjä, voiteluaineita, happoja ja kemikaaleja. Musta väri soveltuu ulkokäyttöön hyvän UV-kestävyytensä ansiosta.

Koneet ja laitteet sekä ulkoasennukset missä vaaditaan suurta mekaanista kestävyyttä ja nestetiiviyttä.

Punotut suojasukat kaapelisuojaukseen

NOMEX® punottu suojasukka Helagaine HEGMAN ja HEGMANWO

NOMEX® punottu suojasukka Helagaine HEGMAN ja HEGMANWO

Helagaine HEGMAN ja HEGMANWO-punotut suojasukat ovat joustavia ja mahdollistavat helpon asennuksen myös liittimien päälle.

Helagaine HEGMAN ja HEGMANWO-punotuilla suojasukilla on hyvä säteilyn- ja nesteiden sietokyky.
HEGMANWO kestää myös useita öljyjä.

Helagaine HEGMAN ja HEGMANWO-punottua suojasukkaa käytetään koneiden ja laitteiden suojaamiseen. Tyypillisiä käyttökohteita sähkö- ja elektroniikkateollisuus.

HEGMAN ja HEGMANV0-suojasukat antavat erinomaisen mekaanisen suojan hankausta,liekkejä ja kovia lämpötiloja vastaan.

Itsesulkeutuva punottu suojasukka Helagaine Twist- In

Itsesulkeutuva punottu suojasukka Helagaine Twist- In

Helagaine Twist-In-suojasukan itsesulkeutuvan ominaisuuden ansiosta se on helppo jälkiasentaa tai poistaa kohteen ympäriltä huollon tai tarkastuksen ajaksi.

Saatavana myös koti- ja toimistokäyttöön soveltuvissa 2 m ja 5 m pakkauksissa.

Helagaine Twist-In, useisiin käyttökohteisiin elektroniikkateollisuudessa.

Punottu suojasukka Helagaine HEGP

Punottu suojasukka Helagaine HEGP

HEGP Helagaine punotut suojasukat ovat erinomainen lisäsuoja kaapeleille ja johtimille. Asennusvaiheessa suojasukkaa voidaan laajentaa mikä helpottaa asennusta. Suojasukkien laajennussuhde on 1:3. HEGP-suojasukkaa valmistetaan 13 eri kokoa. Käyttöalue: Ø 1 mm - 66 mm.

HEGP-suojasukkaa käytetään mm. ajoneuvo-ja elektroniikkateollisuudessa sekä monissa koneissa ja laitteissa. Suojasukat antavat erinomaisen suojan korkeita lämpötiloja vastaan.
HEGP- suojasukka täyttää DIN5510-2 vaatimukset ja soveltuu siten hyvin myös raideliikenteen sovelluksiin.

Punottu suojasukka elektromagneettisia häiriöitä vastaan, Helagaine HEGEMIP

Punottu suojasukka elektromagneettisia häiriöitä vastaan

HEGEMIP- suojasukka on valmistettu kupari- ja polyesteri langoista. Tämä materiaalisekoitus tekee suojasukasta joustavan. Asennusvaiheessa suojasukkaa voidaan helposti laajentaa. Asennuksen jälkeen HEGEMIP-suojasukat palautuvat alkuperäiseen muotoon ja antavat erinomaisen suojan kaapelille. Nämä suojasukat täyttävät EMI-normin CISPR25 (10KhZ - 1GHz).

Helagaine HEGEMIP-punottua suojasukkaa käytetään koneiden ja laitteiden suojaamiseen joissa vaaditaan elektromagneettista suojausta.. Tyypillisiä käyttökohteita joukkoliikenne-, ilmailu- ja puolustusvälineteollisuus.

Lisää kaapelisuojaustuotteita

Polypropyleenista valmistettu sidontaspiraali (suojaspiraali) SPS

Polypropyleenista valmistettu sidontaspiraali (suojaspiraali) SPS

Sidontaspiraalit ( suojaspiraalit) SPF ja SPS ovat rakenteeltaan erittäin vankkoja, lisäksi nämä suojaspiraalit kestävät useampia öljyjä ja liuottimia. Laaja käyttöalue, kaapeleiden ja johtimien Ø jopa 50 mm saakka. SPF sidontaspiraali  (suojaspiraali) on muodoltaan lattamainen mikä tekee siitä erittäin vankkarakenteisen.

Kaapeleiden ja johtimien niputtamiseen ja suojaamiseen. Suojaspiraalien tyypilliset käyttökohteet ovat sähkökeskukset ja ohjauspulpetit.

Kaapelisuojaus Flexiform reunusnauha

Kaapelisuojaus Flexiform reunusnauha

Flexiform-joustava reunusnauha asennetaan paneelien ja läpivientien ympäri. Reunusnauhan "hammastettu" rakenne pysyy paikallaan ilman liimaa ja antaa luotettavan suojan hankausta ja mekaanista rasitusta vastaan.

Flexiform- joustavaa reunusnauhaa käytetään kohteissa joissa kaapelit reititetään panelien terävien reunojen yli tai reikien läpi.

Taipuisa johdotuskouru Heladuct Flex

Taipuisa johdotuskouru Heladuct Flex

Heladuct Flex-johdotuskourulla saadaan aikaan tilansäästävä asennus. Kaapelia voidaan haaroittaa mistä kohdasta johdotuskourua tahansa. Kaapeleiden lisääminen tai poistaminen on todella helppoa. Taipuisuuden ansiosta johdotuskouru voidaan asentaa jopa 90° kulmiin. Johdotuskouru voidaan asentaa hieman epätasaisille pinnoille esim. pulverimaalatut kotelot.

Heladuct johdotuskourua käytetään mm. sähkökeskuksissa ja teollisuudessa. Asennus on todella helppoa ja nopeaa.

Kaapelisuojaukseen, materiaali PP Helawrap HWPP-suojaspiraali

Kaapelisuojaukseen,  Helawrap HWPP-suojaspiraali

Monta eri värivaihtoehtoa koti- ja toimistokäyttöön.

Helawrap-järjestelmää käytetään kaapeleiden ja johtimien suojaamiseen ja niputtamiseen. Suojaspiraalin halkaistun profiilin ansiosta Helawrap on nopea ja helppo asentaa. Suojaspiraliin on helppo lisätä tai poistaa eri pituisia kaapeleita ja johtimia. Helawrap-järjestelmä valmistetaan korkealuokkaisesta materiaalista. Järjestelmässä on monia koko- ja värivaihtoehtoja. Asennustyökalu sisältyy aina pakkaukseen.

Halkaistun suojaspiralin tyypillisiä käyttökohteita ovat kone- ja laitevalmistus, toimistot, keskusvalmistus ja teollisuuslaitokset. Helawrap-halkaistu suojaspiraali polypropyleeni-materiaalista on saatavana kahdella pakkausvaihtoehdolla. Itsestään sammuvasta materiaalista valmistettu Helawrap HWPA-V0-suojaspiraali soveltuu käyttökohteisiin missä vaaditaan paloturvallisuutta.

Käytännöllinen Helawrap 2 m pakkaus on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti kotona ja konttorissa. Helawrap-suojaspiraali pitää kaapelit järjestyksessä niin kotona kuin toimistossa.

Mitä on kaapelisuojaus?

Kaapelisuojausta käytetään suojaamaan kaapeleita mekaanisilta vaurioilta, ympäristöriskeiltä ja sähköisiltä häiriöiltä. Kaapelisuojaus varmistaa kaapelijärjestelmien toimintavarmuuden, pitkäikäisyyden ja luotettavuuden. Kaapelisuojausta voidaan soveltaa erityyppisiin kaapeleihin, ja käytettävissä on useita kaapelisuojausvaihtoehtoja, kuten mekaaninen suojaus (tikashyllyt, suojaletkut, kaapelikanavat), johdotus ja kaapelointi sekä kiinnittäminen (tikashyllyt, johdinsiteet,  kaapelikiinnikkeet ja kannattimet.

Miksi kaapelisuojaus on tärkeää?

Kaapelisuojaus on tärkeää luotettavan ja turvallisen toiminnan ylläpitämiseksi, kaapeleiden käyttöiän pidentämiseksi, seisokkiaikojen vähentämiseksi sekä tieto- ja viestintäjärjestelmien suojaamiseksi. Kaapelisuojaus on olennainen osa infrastruktuurin suunnittelua ja ylläpitoa eri toimialoilla.

Mitkä teollisuudenalat hyötyvät kaapelisuojauksesta?

Kaapelisuojauksesta on hyötyä monilla teollisuudenaloilla, joilla kaapeleita käytetään sähkönsiirtoon, tiedonsiirtoon ja yleiseen viestintäinfrastruktuuriin. Näihin kuuluvat mm. seuraavat alat: rakentaminen ja infrastruktuuri, sähköntuotanto ja -jakelu, televiestintä ja datakeskukset, öljy- ja kaasuteollisuus sekä kuljetusala.

Voidaanko kaapelisuojausta käyttää vaarallisissa tai syövyttävissä ympäristöissä?

Kaapelisuojajärjestelmät on suunniteltu suojaamaan kaapeleita erilaisilta ympäristötekijöiltä, jotka voivat vahingoittaa kaapeleita, kuten kosteudelta, kemikaaleilta, öljyiltä, syövyttäviltä aineilta, mekaanisilta rasituksilta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Syövyttävät ympäristöt, kuten rannikkoalueet, joilla on korkea suolapitoisuus, tai kemikaalien käsittelylaitokset, edellyttävät kaapeleiden suojaamista, jotta estetään niiden vaurioituminen ajan myötä. Tällaisissa käyttökohteissa käytetään yleisesti korroosionkestävistä materiaaleista, kuten ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä tai PVC:stä, valmistettuja kaapelisuojaratkaisuja.

Miten kaapelisuojaus poistetaan?

Kaapelisuojausta poistettaessa on noudatettava varovaisuutta, jotta kaapelit tai kaapeliasennukseen liittyvät komponentit esimerkiksi kaapeliliittimet eivät vahingoitu. Kaapelisuojauksen turvallinen poistaminen riippuu käytössä olevasta kaapelisuojauksesta. Jos haluat esimerkiksi poistaa kaapelin suojasukan, avaa mahdollinen tarranauha tai muut kiinnikkeet ja poista suojasukka kaapeleiden päältä. Suojaletkujen poistamiseksi on irrotettava niitä paikallaan pitävät kiinnikkeet ja  vedettävä suojaletkut pois kaapeleiden päältä.

Miten kaapelit suojataan jyrsijöiltä?

Kaapeleiden suojaaminen jyrsijöiltä on tärkeää vahinkojen ja turvallisuusriskien estämiseksi. Jyrsijöillä, kuten rotilla ja hiirillä, on luontainen taipumus nakertaa erilaisia materiaaleja, myös kaapeleita, mikä voi johtaa kalliisiin korjauksiin tai käyttökatkoksiin. Tämän estämiseksi suosittelemme seuraavia toimenpiteitä:

 

- Tunnista kaikki jyrsijöiden mahdolliset sisäänpääsypaikat ja sulje ne. 

- Käytä kaapeliliitosten, liitäntöjen tai sähkön jakelupisteiden suojaamiseen jakorasioita tai koteloita, jotka on valmistettu metallista tai muusta jyrsijöitä kestävästä materiaalista. 

- Jos mahdollista, asenna kaapelit maan alle tai nosta ne maanpinnan yläpuolelle. Näin jyrsijöiden on vaikeampi päästä kaapeleihin. 

- Suojaa kaapelit HellermannTyton jyrsijöiden kaapelisuojaukseen erityisesti suunnitellulla Twist-In-RR-sarjan suojasukalla.