17/06/2024

Muoviset ja teräksiset kiinnikkeet teollisuudelle

Kiinnikkeet johtimille ja kaapeleille eri käyttökohteisiin:

Kiinnikkeet ja pidikkeet turvalliseen kaapelien ja johdinsarjojen johdotukseenKiinnikkeet ja pidikkeet turvalliseen kaapelien ja johdinsarjojen johdotukseen

Kiinnikkeet johtimille ja kaapeleille eri käyttökohteisiin:

Kaikkialla, missä kaapeleita asennetaan, tarvitaan turvallisia kiinnitysmenetelmiä. Tähän tarkoitukseen on monenlaisia kiinnikkeitä asennus- ja käyttövaatimusten mukaan.

Ohjelmassamme on muovisia ja metallisia kiinnikkeitä. Riippuen rakenteesta, jotkut niistä ovat suljetulla P-rakenteella ja toiset taas avattavia - huoltoa, jälkiasennuksia tai kaapeleiden myöhempää vaihtoa varten.

Eri teollisuudenaloilla on erilaisia vaatimuksia kiinnikkeille. Ohjelmassamme on mitoiltaan erittäin pieniä kiinnikkeitä, kiinnikkeitä kaapelisuojalla tai mekaanisesti erityisen vahvoja kiinnikkeitä. Materiaalivaatimusten lisäksi tarvitaan myös erilaisia toiminnallisia ominaisuuksia. Esimerkiksi säädettäviä kaapelikiinnikkeitä kääntyvällä rakenteella tai kiinteitä kiinnikkeitä. Jotkut kiinnikesarjat, kuten Omega-sarjan kiinnikkeet, voidaan yhdistää toisiinsa ja näin luoda monipuolisia kiinnike yhdistelmiä.

HellermannTyton tuoteohjelmaan kuuluu kiinnitysreikiin, paneelin reunoihin, tarralla tai ruuvilla kiinnitettäviä kiinnikkeitä eri käyttökohteisiin: Kiinnikevalikoimamme kattaa laajan nipun halkaisija-alueen ja tarjoaa monipuoliset kiinnitysmahdollisuudet eri materiaaleihin ja käyttökohteisiin - meiltä löydät soveltuvat kiinnikkeet kaapelinhallintaasi.

 

Säädettävä kiinnike kaapeleille ja suojaletkuille

Säädettävä kiinnike kaapeleille ja suojaletkuille: litteä kiinnike raskaaseen käyttöön

SRC-sarjan säädettävä kaapelikiinnike soveltuu kaapeleiden ja suojaletkujen pysyvään sekä väliaikaiseen kiinnittämiseen. Lasikuitumateriaalisekoitus (PA6 GF30) tekee tästä muovisesta kiinnikkeestä erittäin kestävän ja se soveltuu erinomaisesti raskaaseen käyttöön.

 

Matalan profiilinsa ansiosta tämä rakenteeltaan litteä kiinnike on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi mm. seuraavissa käyttökohteissa:

• Linja-autot ja kuorma-autot

• Maatalouskoneet

• Maansiirtokoneet

 

Säädettävä kaapelikiinnike mahdollistaa helpon säätämisen ja uudelleen avaamisen käsin, ilman työkaluja – soveltuu kaapelin halkaisijoille 25 mm -150 mm.

 

Muita etuja:

• Soveltuu kaapelin johdotukseen rinnakkain

• Asennus vaaka- tai pystysuoraan

• Soveltuu jälkiasennukseen

Metalliset kiinnikkeet

 

Metallinen johdinsideankkuri teräsjohdinsiteille

Metallinen johdinsideankkuri teräsjohdinsiteille

SSPC-sarjan haponkestävästä teräksestä valmistetut johdinsideankkurit yhdessä teräsjohdinsiteiden kanssa mahdollistavat kaapeleiden, suojaletkujen ja putkien luotettavan kiinnittämisen vaativissa käyttökohteissa, esimerkiksi:

  • Laivanrakennus
  • Öljy ja kaasu (offshore)
  • Teollisuuskoneet ja ajoneuvot
  • Elintarvike- ja virvoitusjuomateollisuus
  • Uusiutuva energia

Sarja soveltuu maksimissaan 10 mm leveille teräsjohdinsiteille ja tarjoaa monipuoliset sidontamahdollisuudet eri kokoisille kaapelinipuille, suojaletkuille ja putkille.

Haponkestävästä teräksestä valmistetut metalliset johdinsideankkurit vakuuttavat vahvalla mekaanisella rakenteellaan, erinomaisella kemikaalien sekä korkeiden ja matalien käyttölämpötilojen kestävyydellä.

Metallinen kiinnike kaapeleille, tarrakiinnityksellä

Metallinen kiinnike kaapeleille, tarrakiinnityksellä

SAC-sarjan metallinen kiinnike taivutettavalla teräskielellä ja tarrakiinnityksellä on kustannustehokas  kiinnitysratkaisu kaapeleille ja johtimille.

Sarja soveltuu erinomaisesti vaikeapääsyisiin asennus- ja käyttökohteisiin, joissa voidaan käyttää vain kiinnitysratkaisuja tarrakiinnityksellä - esimerkiksi kodinkoneiden tai asuntovaunujen valmistuksessa.

Tarrakiinnitys tarjoaa erittäin helpon asennuksen sileille ja puhtaille asennuspinnoille.

Kiinnitysankkurit palkkeihin

 

Kiinnitysankkurit palkkeihin

Beam clamp -sarjan kiinnikkeet

Beam clamp -sarjan kiinnikkeet kehitettiin alun perin autoteollisuuden käyttökohteisiin, mutta soveltuu käytettäväksi kaikkialla jossa vaaditaan raskaiden kaapeleiden, johdinnippujen tai letkujen kiinnitystä.

Yleisimmät teollisuudet alat, joihin sarja soveltuu:

• Kuorma-auto- ja autoteollisuus

• Maatalouskoneet

• Raideliikenneteollisuus

• Laivanrakennus

• Teollisuusrakennukset

Vankka, erityisen kestävä kiinnike on valmistettu polyamidista 30 % lasikuituvahvistuksella. Palkkikiinnikettä on saatavana eri paneelipaksuuksille ja kahtena eri versiona:

• Kaapelikiinnike ilman pehmustetta: Soveltuu karkeille ja hankaaville kiinnityspinnoille, kuten sinkityille pinnoille.

• Kaapelikiinnike pehmusteella: Soveltuu sileille kiinnityspinnoille. Etuna, että pehmuste lisää kiinnityksen luotettavuutta.

Kiinnikkeet sähköajoneuvoihin

Kiinnikkeet sähköajoneuvoihin

Kiinnikkeet korkeajännitekaapeleille tarjoavat kestävän rakenteen, suojaavan kannen ja pehmeän sisäosan ansiosta turvallisen ja luotettavan ratkaisun kaapelinhallintaan.

Ominaisuudet ja edut:

• Saatavana 2- ja 3-kaapelin kiinnikkeet

Tukeva rakenne

• Kiinnikkeen sisäiset pehmusteet suojaavat kaapelin vaippaa

Helppo asennus, 2-osainen rakenne "napsahtaa" lukittaessa kiinni

Kiinnitys M5-tai M6-ruuvilla tai -pultilla

Vähentää asennusaikaa

Sarja soveltuu käyttökohteisiin, joissa asennetaan suurjännitekaapeleita, esim. sähköautoteollisuudessa (hybridi- ja täyssähköautot).

 

Säädettävä kiinnike kaapeleille ja suojaletkuille

Säädettävä kiinnike kaapeleille ja suojaletkuille

SRC-sarjan kiinnike vakuuttaa litteällä muotoilullaan ja se on helposti säädettävissä.

Lisätietoja säädettävästä kaapelikiinnikkeestä tästä linkistä tämän sivun yläosassa.

Omega-sarjan kiinnikkeet

 

Yhdisteltävät Omega-sarjan kiinnikkeet (MOC)

Yhdisteltävät Omega-sarjan kiinnikkeet (MOC)

Modulaarinen Omega Clips (MOC) -kiinnikesarja sisältää 12 erilaista, erikokoista kiinnikettä, joita voidaan yhdistellä keskenään. Tämä mahdollistaa satoja modulaarisia yhdistelmiä – asiakkaan käyttökohteeseen mukautuvia kaapelin johdotusratkaisuja, jotka ylittävät perinteiset kaapeleiden johdotusrajoitukset.

Yleisimmät käyttökohteet:

• Erityisesti nestejärjestelmissä (polttoaine-, jarru-, alipaine-, tuuletus-, kaapeli- ja johdinsarjoissa)

Jäähdytysnesteputket, yksittäisten HV-kaapeleiden kiinnitykseen sähköajoneuvoissa ja monien muiden putkien ja kaapeleiden kiinnitykseen eri käyttökohteissa

Käytännössä MOC -sarjan kiinnikkeet jaetaan kahteen luokkaan: MOC CLIP (useiden kiinnikkeiden yhdistelmämahdollisuus) ja MOC with CABLE TIE (kiinnike ja johdinside).

Sarjan patentoitu rakenne tarjoaa erinomaisen kaapelin pidon ja estää vahingossa tapahtuvan löystymisen tärinän ja kokoonpanotoimenpiteiden aikana.

Vaikka mahdollisia yhdistelmiä on jo satoja, aina on tilaa uudelle kokoonpanovaihtoehdolle. HellermannTytonin suunnitteluinsinöörit auttavat mielellään uusien ratkaisujen kehittämisessä, jotta kaapelit, johdinsarjat, suojaletkut ja putket on mahdollista asentaa mahdollisimman tehokkaasti ja tuloksellisesti.

Lukittuvat Omega-sarjan kiinnikkeet (LOC)

Lukittuvat Omega-sarjan kiinnikkeet (LOC)

MOC-sarjan lisäksi ohjelmassa on myös Locked Omega Clips (LOC) -kiinnikkeiden tuotesarja. Niitä ei voi yhdistää modulaarisesti, mutta ne tarjoavat yhtä paljon etuja:

  • Johdinsarja tai kaapeli lukittuu täysin kiinnikkeeseen
  • Rakenteen sisäinen säätömekanismi tarjoaa joustavuutta nippujen halkaisijoissa
  • Mahdollisuus avata kiinnike käsin

 

LOC-sarjan kiinnikkeet voidaan yhdistää myös johdinsiteisiin

Edut:

• Laaja halkaisija-alue 50 mm saakka.

• Estää kaapelin pituussuuntaisen liikkumisen

 

Käyttökohteet ovat samankaltaisia kuin MOC-sarjassa:

Erityisesti nestejärjestelmissä (polttoaine-, jarru-, alipaine-, tuuletus-, kaapeli- ja johtosarjoissa).  Jäähdytysnesteputkiin, yksittäisten HV-kaapeleiden kiinnitykseen sähköajoneuvoissa ja monien muiden putkien ja kaapeleiden kiinnitykseen eri käyttökohteissa ja lisäksi aurinkosähkö- ja aurinkoenergiasovellukset.

Usein kysyttyä

Mikä on kiinnike?

Avattavat P-kiinnikkeet

Erilaisten kiinnikkeiden avulla voidaan helposti johdottaa yksi tai useampi johdin, kaapeli tai useampi suojaletku ja putki.

Kiinnikkeitä käytetään lähes kaikilla teollisuuden aloilla. Niitä käytetään esimerkiksi rakennusalalla rakennusten seiniä pitkin tapahtuvaan kaapeleiden kiinnittämiseen, auto- ja kuorma-autoteollisuudessa kaapeleiden ja johdinsarjojen kiinnittämiseen esim. ajoneuvon korin alapuolisissa johdotuksissa ja jäähdytysjärjestelmissä tai uusiutuvien energialähteiden alalla tulo- ja poistoilmakanavissa.

Eri asennustilanteisiin on saatavana erilaisia kiinnikkeitä eri kokoisien kaapelinippujen halkaisijoille. On myös mahdollista kiinnittää useita kaapeleita yhdellä kiinnikkeellä tai johdottaa useita kaapeleita rinnakkain.

Kuinka kiinnike asennetaan?

Useimmat kiinnikkeet ovat rakenteeltaan itsestään selviä, ja ne voidaan valita etukäteen kiinnitystyypin, materiaalin, värin tai erityisvaatimusten mukaan. Kiinnikkeitä on ohjelmassa paneelin reunakiinnityksellä, ruuvikiinnityksellä, pistehitsatun pultin kiinnityksellä tai tarrakiinnityksellä.

Monissa kiinnikkeissä on napsahdusominaisuus, jolla varmistetaan, että kiinnikkeen kansi on luotettavasti suljettu.

Joihinkin kiinnikkeisiin kuten kiinnikkeisiin ruuvikiinnityksellä ja avattaviin kiinnikkeisiin tarvitaan ruuvimeisseli. Useimmat kiinnikkeet voidaan kuitenkin helposti asentaa ja sulkea käsin ilman työkalua, kuten tässä esimerkissä: