27/05/2024

SpotClip-alasvalojen suojakuvut – Ainutlaatuinen ja innovatiivinen tuotesarja, jonka avulla alasvalojen asennus on turvallista ja helppoa

SpotClip-alasvalojen suojakuvut – Helposti asennettava, energiaa säästävä ratkaisu alasvalojen turvalliseen asennukseen

HellermannTyton on vastannut nopeasti alasvalojen uusiin haasteisiin tarjotakseen parhaan ratkaisun asuin- ja teollisuusrakennuksille.

Tuotevalikoima

Katso tämä video nähdäksesi, kuinka SpotClip vähentää lämmön kertymistä upotettavan valon ja eristemateriaalin välille ja pidentää siten kohdevalaisimien käyttöikää:

 

Alasvalojen asennus välikattoihin asuin- ja teollisuuskiinteistöissä on usein ongelmallista, sillä alakaton eriste ei välttämättä ole yhteensopiva alasvalon tarvitseman ilman kierron kanssa, tästä voi seurata ylikuumenemis- ja tulipalovaara.

Siksi onkin suositeltavaa rakennuksen kunnollisen eristyksen ja energian säästämiseksi olla leikkaamatta aukkoja eristemateriaaliin.

On tärkeää suojata alasvalo järjestelmällä, joka nostaa eristemateriaalia ja luo valaisimen ympärille tilaa ja samalla vähentää ylikuumenemisen riskiä.
 

SpotClip on HellermannTytonin kehittämä sarja alasvalojen suojakupuja. SpotClip-sarjasta riippuen sitä voidaan käyttää kiinteän tai puhalluseristemateriaalin kanssa. Suojakuvut ovat saatavana pienille ja erittäin suurille alasvaloille.

Alasvalojen suojakuvut asuinrakennuksille Alasvalojen suojakuvut asuinrakennuksille

SpotClip-I, SpotClip-II, SpotClip-III ja SpotClip-Box on suunniteltu käytettäväksi asuinrakennuksissa. Nämä uudet ja innovatiiviset alasvalojen suojakupusarjat on kehitetty alasvalojen asennukseen kaikentyyppisiin välikattoihin. Ne varmistavat tarvittavan turvaetäisyyden eristemateriaaliin. Tämä puolestaan minimoi tulipalo- ja ylikuumenemisvaaran. Lisäksi SpotClip-ratkaisu pidentää valaisimen käyttöikää.

Alasvalojen suojakuvut teollisuusrakennuksille Alasvalojen suojakuvut teollisuusrakennuksille

SpotClipKit ja SpotClip-Plate on suunniteltu käytettäviksi teollisuusrakennuksissa. Nämä uudet ja innovatiiviset tuotesarjat on kehitetty alasvalojen asennukseen kaikentyyppisiin välikattoihin. Ne varmistavat tarvittavan turvaetäisyyden eristemateriaaliin.
SpotClip-Plate ehkäisee raskaiden alasvalojen usein aiheuttamaa kattopaneelien vahingoittumista ja halkeilemista.

Alasvalojen suojakuvut asuinrakennuksille.


SpotClip-alasvalojen suojakuvut on kehitetty halogeeni- ja LED-alasvalojen asentamiseen välikattoihin. Tämä innovatiivinen tuotesarja varmistaa erinomaiset turva- ja asennusominaisuudet ja sopii paneeli- ja kipsilevykattoihin.
 

SpotClip-alasvalojen suojakuvut varmistavat, että alasvalon, kosteustiiviin kalvon ja eristemateriaalin välillä on riittävä tila myös korkeissa lämpötiloissa. Ne vähentävät ylikuumenemisen aiheuttamia vahinkoja eristemateriaalille ja minimoivat tulipalon ja ylikuumenemisen riskin. Lisäksi SpotClip-suojakuvut pidentävät valaisimen käyttöikää.
 

SpotClip voidaan asentaa helposti rakentamisen aikana tai sen jälkeen. Sen avulla polttimot on helppo vaihtaa.
 

Tukijalkojen päissä olevien lisäpiikkien ansiosta SpotClip ei liiku paikaltaan. Käytännöllinen kaapelivienti suojakuvun yläosan reiän kautta pitää kaapelin paikoillaan.
 

Kaikki SpotClip-alasvalojen suojakuvut ovat läpäisseet Glow Wire test (GWT) 960 °C -testin, ja ne on testattu EN 60598-1, EN 60598-2-2 ja NF C 15100 mukaisesti.
 

Valitse oikea alasvalojen suojakupu käytettävän eristemateriaalin ja alasvalon koon mukaan.


Käyttö asuinrakennuksissa Käyttö asuinrakennuksissa

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-I

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-I

• SpotClip-I tavallisiin asuntoihin ja rullaeristemateriaaleille

• Alasvalon enimmäiskorkeus 70 mm

• Soveltuu halkaisijaltaan  62–90 mm asennusreikiin

• Itsestään sammuva materiaali UL94-V0:n mukaisesti, polyamidi 6.6, lasikuituvahvistettu (PA66GF15%)

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II

• Tavallisiin asuntoihin ja rullaeristemateriaaleille

 SpotClip-II Alasvalon enimmäiskorkeus 70 mm

• Soveltuu halkaisijaltaan  62–90 mm asennusreikiin

• Itsestään sammuva materiaali UL94-V0:n mukaisesti, polyamidi 6.6, lasikuituvahvistettu (PA66GF15%)

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-III

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-III

SpotClip-III on kehitetty ulkoisen virtalähteen käyttöä varten. Jos alasvalolla ei ole ulkoista virtalähdettä, ylimääräinen suora tukijalka on helppo leikata ja poistaa. Suora tukijalka estää kosketusta eristeen ja alasvalon ulkoisen virtalähteen kanssa.

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-III

SpotClip-III sopii kaikkiin käyttökohteisiin, joissa on kiinteä eristemateriaali. Se toimitetaan joustavilla jaloilla, jotka on helppo lukita paikoilleen nopeasti. Alasvalon korkeus riippuu kiinnitysreiän halkaisijasta.
SpotClip-III sopii alasvaloille, joiden halkaisija on 62 – 120 mm ja korkeus enintään 115 mm. Materiaali on itsestään sammuva UL94-V2:n mukaisesti.

Alasvalojen suojakuvut - SpotClip-IV-Slim

SpotClip-IV-Slim

SpotClip-IV-Slim on suunniteltu matalille LED-alasvaloille.

Erittäin matalalla, vain 43 mm: n asennuskorkeudella SpotClip-IV-Slim soveltuu erinomaisesti tasaisten LED-kohdevalojen asentamiseen ja on ihanteellinen välikattoihin, joissa on vähän tilaa.

Estämällä lämmön kertymisen SpotClip-IV-Slim voi myös pidentää valaisimesi käyttöikää. Vain 43 mm:n asennuskorkeus SpotClip-IV-Slim soveltuu täydellisesti litteiden LED-spottien asennukseen ja sopii erinomaisesti alakattoihin, joissa on rajoitetusti tilaa.

Neljä joustavaa kielekettä estävät kosketuksen eristemateriaalin ja valaisimen välillä, soveltuu käytettäväksi myös puhallettavan eristeen kanssa.

SpotClip-IV-Slim

 
  • Poistettavat lisäsiivekkeet mahdollistavat muuntajan asentamisen valaisimen läheisyyteen
  • Voidaan asentaa rakentamisen aikana tai sen jälkeen
  • Voidaan myös jälkiasentaa
  • Soveltuu rakenteeltaan erittäin matalille LED-valaisimille
  • Soveltuu halkaisijaltaan 73 - 83 mm asennusreikiin
  • Testattu standardien EN 60598-1, EN 60598-2-2 ja NF C 15100 mukaisesti

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Box


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Box Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Box


SpotClip-Box on suunniteltu erityisesti passiivitaloille. Eristemateriaali pysyy jatkuvana, joten passiivitalon eristeeseen ei tule aukkoja.
SpotClip-Box sopii LED- ja kompaktiloistelamppuisille alasvaloille, joiden halkaisija on korkeintaan 75 mm ja korkeus enintään 130 mm. Se on saatavana täydellisenä sarjana, joka sisältää HelaCon Lux-rasialiittimet ja kaikki tarvittavat asennustarvikkeet.
Materiaali lämpöstabiloitu polyamidi 6.6 (PA66HS) ja itsestään sammuva UL94-V0:n mukaisesti.

Alasvalojen suojakuvut teollisuusrakennuksille


SpotClip-alasvalojen suojakuvut teollisuusrakennuksiin on suunniteltu suuremmille alasvaloille.

SpotClip-Kit ja SpotClip-Plate on suunniteltu käytettäviksi teollisuusrakennuksissa. Nämä uudet ja innovatiiviset tuotesarjat on kehitetty alasvalojen asennukseen kaikentyyppisiin välikattoihin. Ne varmistavat tarvittavan turvaetäisyyden eristemateriaaliin. SpotClip-Plate ehkäisee raskaiden alasvalojen usein aiheuttamaa kattopaneelien vahingoittumista ja halkeilemista.


Käyttö teollisuusrakennuksissa Käyttö teollisuusrakennuksissa

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit

SpotClip-Kit on suunniteltu ensisijaisesti halkaisijaltaan suurille alasvaloille teollisuus- ja toimistorakennuksissa. Sarja sisältää kolme jalkaa ja asennuslevyn. Jalkoja on saatavana kahdella pituudella: 150 mm ja 240 mm. SpotClip-Kitin asennuslevyssä on kuusi valinnaista kiinnityskohtaa, joten se sopii erikokoisille alasvaloille.


SpotClip-Kit 150 sopii alasvaloille, joiden halkaisija on 100 – 270 mm ja korkeus enintään 140 mm. SpotClip-Kit 240 sopii alasvaloille, joiden halkaisija on 170 – 310 mm ja korkeus enintään 230 mm. SpotClip-Kitin voi yhdistää SpotClip-Plateen.


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate

Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate

SpotClip-Plate on suunniteltu erityisesti laskettujen ritiläkattojen asennuksiin ja se ehkäisee raskaiden alasvalojen usein aiheuttamia vahinkoja ja halkeamia kattopaneeleille. Tuotteen mitat, 592 mm x 592 mm, sopivat  standardimittaisiin ritiläkattoihin, joiden leveys on 600 mm. Esileikatun rakenteen ansiosta se sopii tavanomaisimpien alasvalojen, joiden mitat on 75 mm x 314 mm, asentamiseen.

Varmista, että alaslasketun ritiläkaton leveys on 600 mm. Valmistajasta ja ja valmistusmaasta riippuen mitat  vaihtelevat 600 mm ja 625 mm välillä.


SpotClip-Plate varmistaa, että alasvalon ja eristemateriaalin välillä on tarvittava turvaetäisyys. Tarjoamme kolme eri ratkaisua, jotka ehkäisevät polttimon ylikuumenemisen aiheuttamaa vahinkoa eristemateriaalille.
1. Asenna kaksi levyä päällekkäin ja käytä niiden välissä SpotClip Tube-putkia oikean etäisyyden luomiseksi.
2. Käytä SpotClip Cap-kupuja ja SpotClip Tube-putkia oikean etäisyyden luomiseksi levyn ja eristemateriaalin välille.
3. Nopeana ratkaisuna yhdistä SpotClip Kit-sarja SpotClip Plate -sarjan kanssa.


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate

Asennusohjeet

SpotClip-I


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-I Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-I Asennusohjeet


    1.Purista tukijalkoja ja asenna SpotClip asennusreikään.
    2. Aseta SpotClip haluttuun paikkaan.
    3. Tue kupu painamalla tukijalkojen piikit kipsilevyyn.
    4. Alasvalon voi nyt asentaa turvallisesti ja varmasti.

SpotClip-II


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II Asennusohjeet


    1. Aseta SpotClip haluttuun paikkaan.
    2. Tue kupu painamalla tukijalkojen piikit kipsilevyyn.
    3. Alasvalon voi nyt asentaa turvallisesti ja varmasti.

SpotClip-III


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-II Asennusohjeet


    1. Työnnä asennustuki asennusreiän läpi.
    2. Tue SpotClip-III painamalla tukijalkojen piikit kipsilevyyn.
    3. Asenna alasvalo.
    4. Liitä virtalähdeyksikkö ja kiinnitä kaapeli kaapelipidikkeeseen.

SpotClip-Box


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Box Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Box Asennusohjeet


1. Asenna alalevy poratun asennusreiän päälle ja asenna alasvalon kotelo.
2. Liitä virtalähde alasvaloon mukana toimitettavan HelaCon Lux -rasialiittimen avulla ja lukitse se bajonettiliitännällä.
3. Kytke polttimo vastakkeeseen ja lukitse se paikalleen.
4. Asenna eristemateriaali.

SpotClip-Kit


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Kit Asennusohjeet


1. Purista tukijalkoja ja työnnä SpotClip-Kit asennusreikien läpi.
2. Tue tukijalat painamalla kiinnityspiikit kipsilevyyn.
3. Asenna alasvalo valmistajan käyttöohjeen mukaan.
4. Kytke alasvalo virtalähteeseen ja kiinnitä kaapeli ohjausreikään.

SpotClip-Plate


Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate Asennusohjeet Alasvalojen suojakuvut SpotClip-Plate Asennusohjeet


1. Aseta SpotClip-Plate paikalleen.
2. Leikkaa kattolevy.
3. Aseta alasvalo leikatun reiän läpi.
4. Asenna alasvalo.