12/07/2024

Nippusideankkurit tarrakiinnityksellä

Taipuisat nippusideankkurit tarrakiinnityksellä vaativiin käyttökohteisiin

Kuinka kiinnittää nippusideankkurit ilman kiinnitysreikien poraamista?

FlexTack

Olipa kyseessä pistehitsatut pultit, kiinnitysruuvit, paneelien reunat tai haastavat pinnat kuten lasi tai metalli HellermannTyton tarjoaa soveltuvan nippusideankkurin lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen. Tuoteohjelmassa on laaja valikoima nippusideankkureita, jotka voidaan kiinnittää muutamassa sekunnissa – yhdellä käden liikkeellä ja ilman työkaluja.

Valikoima sisältää laajan valikoiman rakenteeltaan erilaisia nippusideankkureita ja kaapelikiinnikkeitä tarrakiinnityksellä, eri liimavaihtoehdoilla, sekä nippusideankkureita, jotka kiinnitetään erillisellä liimamassalla tai liimapastalla käyttökohteen vaatimusten mukaan.

Tuotevalikoima

Taipuisat nippusideankkurit kaareville ja kulmissa oleville pinnoille: FlexTack-sarja

Nippusideankkurit tarrakiinnityksellä FlexTack-sarja

Innovatiivinen FlexTack-nippusideankkuri tarrakiinnityksellä on kehitetty kaapelien asentamisen suurta monipuolisuutta silmällä pitäen.

Taipuisa nippusideankkuri soveltuu useille korkean tai alhaisen pintaenergian pinnoille kuten:

 • lasi
 • metallit (mukaan lukien maalatut, lakatut tai jauhemaalatut pinnat)
 • muovit, kuten polypropeeni ja polyeteeni.

Taipuisa nippusideankkuri

 • Laajentaa suunnittelun mahdollisuuksia
 • Mahdollistaa tasaisen rasituksen jakautumisen
 • Kevyt rakenne laajentaa käyttömahdollisuuksia

 

Kiinnitysratkaisu lähes kaikille pinnoille

FlexTack-nippusideankkurin ainutlaatuinen rakenne yhdessä erikoisakrylaattiliiman kanssa tekee ammattimaisesta kaapelienhallinnasta helppoa myös alhaisen pintaenergian pinnoilla.
Nippusideankkurin asentaminen on yksinkertaista. Irrota suojakalvo. Aseta tarrakiinnitteinen nippusideankkuri pinnalle ja paina sitä pintaa vasten voimakkaasti usean sekunnin ajan luotettavan kiinnityksen saavuttamiseksi. Nippusideankkurin erikoisakrylaattiliimalla on erinomainen välitön tarttuvuus.

Yleiskäyttöisen tarrakiinnitteisen nippusideankkurin edut

FlexTack on valmistettu lämpöstabiloidusta polyamidi 6.6. -materiaalista (PA66HS) ja soveltuu käyttöön -40...+105 °C käyttölämpötila-alueella. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nippusideankkurin tarrakiinnityksellä voi kiinnittää luotettavasti kiinnityspintaan käyttökohteissa joissa on laaja käyttölämpötila-alue.

Enää ei ole merkitystä sillä, onko kiinnityspinta tasainen, kovera, kupera tai kulmassa. FlexTack-nippusideankkuri FMB4APT-I tarrakiinnityksellä (mitat 28 x 28 x 6,3 mm, saatavana mustana ja valkoisena) on kaiken kattava valinta useille eri sovelluksille. Nippusideankkuri säästää asennusaikaa, vähentää käytettävien osien määrää ja auttaa suunnittelijoita komponenttien painon keventämisessä.

Ihanteellinen kiinnitysratkaisu ilman kiinnitysreikiä: SolidTack-sarja

MB- ja FKH-nippusideankkurit (johdinsideankkurit)

Nippusideankkurit tarrakiinnityksellä ovat osoittaneet arvonsa usean vuoden aikana ja useilla teollisuuden aloilla erityisesti käyttökohteissa, joissa kaapelien reitittäminen tavanomaisilla kiinnitysratkaisuilla ei ole ollut mahdollista.
SolidTack-sarja on ihanteellinen kiinnitysratkaisu silloin, kun seuraavat vaihtoehdot eivät ole mahdollisia:

 •  Kiinnitysreikien poraaminen
 •  Reunakiinnitysankkurin käyttö
 •  hitsauspultin kiinnittäminen
 •  Tai silloin, kun nämä vaihtoehdot ovat yksinkertaisesti liian aikaa vieviä tai kalliita

Sarjat kiinnittyvät luotettavasti myös alhaisen pintaenergian pintoihin, kuten polypropyleeni (PP), polyeteeni (PE), metalli, lakka tai maali, ja soveltuvat kiinnitettäväksi laajaan valikoimaan keskuksia ja koteloita tai käytettäviksi koneissa ja ajoneuvoissa.

SolidTack-sarjan nippusideankkuri tarrakiinnityksellä soveltuu tasaisille pinnoille useilla eri teollisuudenaloilla. MB-sarjan nippusideankkurit on saatavana neljää eri kokoa.

FKH-sarja on suunniteltu erityisesti nauhakaapelien kiinnittämiseen ja soveltuu tietokonejärjestelmiin, ajanviete- ja pelikoneisiin sekä kodinkoneisiin.

SolidTack-sarjan Q-nippusideankkurit

SolidTack-sarjan Q-kiinnikkeet

 

Edut:

Nopea: Tarrakiinnitteisten Q-sarjan nippusideankkureiden kanssa et tarvitse kaksikomponenttiliimoja ja  pitkiä liiman kuivumisaikoja.

Yksinkertainen: Q-sarjan nippusideankkurissa on johdinsiteelle 4 asennussuuntaa ja asentaminen on vaivatonta. Q-sarjan nippusidenankkuri pitää johdinsiteen paikallaan myös pystysuorassa asennossa, jolloin asentajalla on vapaat kädet kaapelien asentamiseen ennen nippusiteen sidontaa.

Tehokas: Yhdessä erityisen SolidTack-liiman kanssa nippusideankkurit soveltuvat alhaisen pintaenergian pinnoille, joihin tavanomaiset liimat eivät tartu kunnolla. Homogeenisella akrylaattiliimalla on hyvä välitön tarttuvuus.

Vakiomalliset tarrakiinnitteiset nippusideankkurit

HellermannTytonin nippusideankkureissa tarrakiinnityksellä käytetään synteettistä kumi- ja tavanomaista akryylipohjaista liimaa. Nämä soveltuvat käyttökohteisiin, joissa SolidTack- ja FlexTack-sarjan käyttö ei ole välttämätöntä.

MB- ja TY-sarjat: nopea ja helppo kiinnitys

MB- ja TY-sarjat: nopea ja helppo kiinnitys

Nippusideankkureita tarrakiinnityksellä käytetään nippusiteiden kanssa kaapelien kiinnittämiseen, johdotukseen ja niputukseen. Nippusideankkurit on helppo kiinnittää ilman kiinnitysruuveja, niittejä tai pultinreikien poraamista. Mikäli odotettavissa on suurempi kuormitus, suosittelemme lisävarmistusta kiinnitysruuveilla tai käyttämään SolidTack-sarjan nippusideankkureita.

TY-sarjan nippusideankkurit ovat pienempiä kuin MB-sarjan vastaavat, ja nippusiteellä on 2 asennussuuntaa. MB- ja TY-nippusideankkurit soveltuvat kiinnityksiin, joissa kiinnitysruuvien, mutterien, pulttien tai kiinnitysreikien poraus on hankalaa tai se ei ole ensisijainen vaihtoehto.

Q-sarjan nippusideankkurit: Yksinkertaisesti parempi ratkaisu

Q-ankkurit: yksinkertaisesti parempi ratkaisu

Q-sarjan nippusideankkureissa käytetään synteettistä kumiliimaa ja ne pitävät Q-sarjan nippusiteet luotettavasti  paikoillaan. Rakenne helpottaa esiasennusta ja varmistaa, etteivät johdinsiteet luiskahda pois paikaltaan pystysuorassa kiinnityskohteessa. Q-sarjan nippusideankkurissa on 4 asennussuuntaa. Sarjassa on saatavana versiot myös ilman tarrakiinnitystä, ruuvikiinnityksellä.

Kaapelikiinnikkeet tarrakiinnityksellä

Ruuvikiinnitykseen verrattuna kaapelikiinnikkeet tarrakiinnityksellä tarjoavat enemmän vaihtoehtoja johtimien ja kaapeleiden reititykseen sekä vähentävät korroosion riskiä. HellermannTytonin FKH-, RA-, RB- ja SAC-sarjan kaapelikiinnikkeet asennetaan ilman työkaluja. Kaapelikiinnikkeet voidaan avata ja käyttää uudelleen muutostöissä, mikä säästää aikaa ja kustannuksia.

FKH-sarja: lattakaapelikiinnike

FKH-sarjan lattakaapelikiinnikkeet on suunniteltu tietoliikennetekniikan sovelluksissa tai viihde-elektroniikassa yleisesti käytettyjen nauhakaapelien kiinnittämiseen. Koska asennukset ovat yksilöllisiä, FKH-sarjan lattakaapelikiinnikkeitä on saatavana eri kokoisille kaapeleille tarrakiinnityksellä tai vaihtoehtoisesti ruuvikiinnityksellä.

RA-, RB- ja SAC-sarjat: liimaa, asenna ja kiinnitä


RA-, RB- ja SAC-sarjan kaapelikiinnikkeet soveltuvat useille kaapelihalkaisijoille. Niiden käyttö auttaa vähentämään kokonaiskustannuksia ja säästää asennusaikaa. Soveltuvat itsenäisinä kiinnitysratkaisuina erityyppisten kaapeleiden johdotuksessa. Johtimet, kaapelit, suojaletkut tai suojasukat – RA- ja RB-sarjan kaapelikiinnikkeiden avulla voit kiinnittää ne kaikki. Nämä yksiosaiset tarrakiinnikkeet sopivat halkaisijaltaan erikokoisille nipuille. Ne ovat helppo asentaa puhdistetulle ja kuivatulle, tasaiselle pinnalle. SAC-sarjan kaapelikiinnikkeen metallinen kieli on helppo taivuttaa sopimaan halkaisijaltaan erikokoisille nipuille ja kaapeleille. Sarjat soveltuvat käyttöön yleisesti mm. keskusvalmistuksessa sekä ajoneuvo- ja kodinkoneteollisuudessa.
 


RA-, RB- ja SAC-sarjat: liimaa, liitä ja kiinnitä RA-, RB- ja SAC-sarjat: liimaa, liitä ja kiinnitä

Asennusohjeet nippusideankkureille ja kaapelikiinnikkeille tarrakiinnityksellä


HellermannTyton käyttää eri perusliimalaatuja: Akrylaatti ja synteettinen kumiliima. Liimat eroavat toisistaan käyttölämpötila-alueeltaan ja tartuntaominaisuuksiltaan. Synteettisellä kumiliimalla on hyvä välitön tarttuvuus, joka tarkoittaa, että tuote on käyttövalmis lyhyen ajan sisällä.
Akrylaattiliimalla on huonompi välitön tarttuvuus, joten on suositeltavaa odottaa riittävän pitkään, jopa useita tunteja, kunnes liima on kuivunut kunnolla ennen kuin tuote otetaan käyttöön ja sitä kuormitetaan. Akrylaattiliimalla on parempi lopullinen tartuntaominaisuus kuin synteettisellä kumiliimalla.
Modifioidulla erikoisakrylaattiliimalla on erinomainen välitön tarttuvuus.


Johdinsidetarra-ankkureiden ja tarrakiinnikkeiden asennusohjeet Johdinsidetarra-ankkureiden ja tarrakiinnikkeiden asennusohjeet

Tarrakiinnitteisten nippusideankkurien asennusohje


Tarrakiinnitteisten nippusideankkurien asennusohje Tarrakiinnitteisten nippusideankkurien asennusohje


 1. Pinnan pitää olla kuiva, pölytön ja rasvaton sekä muuten puhdas. Jos käytetään muita puhdistusaineita on
  varmistettava että ne eivät vahingoita liimattavaa pintaa eivätkä jätä mitään jäämiä. Puhdistuksen jälkeen pinnan on annettava kuivua.
   
 2. Poista tuotteen suojakalvo koskematta liimapintaan.
   
 3. Paina tuotetta pintaa vasten usean sekunnin ajan.
   
 4. Riippuen liiman laadusta, odota useita minuutteja (synteettinen kumi) tai tunteja (akrylaatti), jotta liima saavuttaa parhaan
  tartuntaominaisuuden. Modifioidulla erikoisakrylaattiliimalla on erinomainen välitön tarttuvuus.

Erikoisakrylaattiliimalla varustettujen nippusideankkurien ja kaapelikiinnikkeiden ominaisuudet ja edut (SolidTack- ja FlexTack-sarjat)

 • Välittömät tartuntaominaisuudet
 • Korkea maksimikäyttölämpötila
 • Tarrakiinnitys soveltuu käyttökohteisiin joissa ei voida tai haluta
  käyttää porattuja reikiä
 • Vähentää korroosioriskiä koska porattuja kiinnitysreikiä ei tarvita
 • Nopeampi asennus kuin ruuvikiinnitysankkurilla ja -kaapelikiinnikkeellä
 • Erityisesti suunniteltu matalan pintajännityksen omaaville pinnoille,
  esim. polypropyleeni (PP), polyetyleeni (PE) tai lakatut ja maalatut pinnat

Liimapintaan mahdollisesti kohdistuvia rasituksia


Liimapintaan mahdollisesti kohdistuvia rasituksia Liimapintaan mahdollisesti kohdistuvia rasituksia


1. Leikkausvoima: Voimat vetävät liimapintoja vastakkaisiin suuntiin.

2. Vetovoima: Voimat vetävät liimapintoja vastakkaisiin suuntiin pystysuoraan.

3. Halkeamisvastus :Voimat vetävät liimapintoja epätasaisesti eri puolilta.

4. Kuorintavoima :Voima vaikuttaa pintaan pienellä alueella ja kuorii liimapintaa samalla heikentäen sitä.

Muut nippusideankkurit

Tarrakiinnitteisten nippusideankkurien lisäksi HellermannTyton tarjoaa laajan valikoiman muita nippusideankkureita, esimerkiksi:

Nippusideankkurit raskaisiin käyttökohteisiin ruuvikiinnityksellä:

Johtosarjakiinnikkeet raskaisiin sovelluksiin ruuveille tai kierteisille pulteille.