02/03/2024

RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet kaapeleiden ja johdinsarjojen kiinnitykseen

RC-sarjan avattava P-kiinnike helpottaa kaapelointia ja johdotusta

Metalliset ja muoviset P-kiinnikkeet ovat kehittyneet. Tutustu RC-sarjan avattaviin P-kiinnikkeisiin.

RC-sarjan avattava P-kiinnike hammastetulla rakenteella

Olemme HellermannTytonilla saaneet vahvan jalansijan kiinnitysratkaisuissa ja niiden kehittämisessä. Saadessamme pyynnön kehittää monipuolisempi tapa kiinnittää kaapelit, suojaletkut ja putket rakennuskoneissa ja -laitteissa, otimme haasteen vastaan.

Sovelsimme laajaa osaamistamme johdinsiteiden kehittämisessä ratkaisemaan markkinoiden palautteesta kuulemia perinteisiin P-kiinnikkeisiin liittyviä mekaanisia rajoituksia.

Tuotekehityksen lopputulos on RC-sarjan avattava P-kiinnike. Se on markkinoiden käyttäjäystävällisin, monipuolisin ja vankkarakenteisin kiinnike johtimien, kaapeleiden, suojaletkujen ja putkien kiinnitykseen ja asennukseen. Kuten soljen, voit avata ja sulkea sen satoja kertoja.

Rakenteen muotoilu tekee eron: Kuinka hyödyt RC-sarjan avattavasta P-kiinnikkeestä

Lisäsimme hammastetun mekanismin perinteiseen P-kiinnikkeeseen. Rakenne, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden kiinnittää P-kiinnike eri aikaan ennen varsinaista kaapelin asentamista. Suuri lisäetu on, että RC-sarjan P-kiinnike on mahdollista avata ja sulkea useita kertoja.


Kehitimme RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen täyttämään seuraavat käyttövaatimukset:

 •  Valinnanvapaus: erilliset esi- ja loppuasennusvaiheet.
 •  Asennushelppous: kiinnikkeen sulkeminen yhdellä kädellä.
 •  Puristuksen ehkäisy: kiinnikkeen sisäpinnan muotoilu ohjaa ja keskittää nipun.
 •  Avattava rakenne: avaus helposti ruuvitaltalla.
 •  Varastoitavien nimikkeiden optimointi: viisi kokoa kattavat kaapelihalkaisijat 6,2 mm – 80,0 mm
 •  Asennusjoustavuus: ohjelmassa useita kiinnikkeen teräslevykokoja ja rakenteita.
 •  Maksimikestävyys: kiinnikkeen materiaali lämpöstabiloitu ja UV-säteilyn kestävä modifioitu polyamidi 6.6 sekä sinkitty teräs.
 •  Lisätarvikkeet: pehmeä sisäsuoja ja kiristysliuska.

Edut

Etu 1: RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen kiinnitys ennen kaapelin asentamista

RC-sarjan avattavalla P-kiinnikkeellä voidaan kaapelointi ja johdotus määritellä ennen asennusta.

Tämä kaksivaiheinen asennus mahdollistaa kiinnikkeen kiinnitystyön ja kaapelin asennustyön erottamisen eri asentajien tai urakoitsijoiden välillä. Kaapeli on mahdollista asentaa kiinnikkeeseen ennen sen kiinnitämistä.

RC-sarjan avattava P-kiinnike on helposti suljettavissa yhdellä kädellä. Kuultava klik-ääni kertoo hammastuksen sulkevan kiinnikkeen varmasti. Katso videoltamme kuinka helppoa on asennus.

RC-sarjan avattava P-kiinnike täyttää teollisuuden työmenetelmien laatuvaatimukset ja tarpeet. Lisätarvikkeina on saatavana kiinnikkeen pehmeä lisäsuoja ja kiristysliuska, joka yhdessä HellermannTytonin EVO-sarjan johdinsidetyökalun kanssa mahdollistaa P-kiinnikkeen sulkemisen tarkasti määritellyllä puristusvoimalla.

Etu 2: voit avata RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen koska tahansa huoltotoimenpiteitä varten

RC-sarjan P-kiinnike on helposti avattava ja suljettava

Toisin kuin muut kaapelikiinnikkeet tai kaksiosaiset asennuskiinnikkeet, suunnittelimme RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen, että se on helposti avattava ilman kiinnikkeen irroittamista kiinnityskohdista.

Tämä ominaisuus on valtava etu huoltoasentajille, kun johdinsarjaa täytyy sovittaa tai muuttaa sopimaan uusiin kiinnityskohtiin.

Aseta ruuvitaltta kiinnikkeen uraan ja väännä hammassalpa auki. Kestävä muovimateriaali mahdollistaa kiinnikkeen avaamisen ja sulkemisen lukuisia kertoja.

Etu 3: vähentää varastoitavien nimikkeiden määrää

RC-sarjan avattava P-kiinnike vähentää varastoitavien nimikkeiden määrää ja on saatavana neljässä koossa.

RC-sarjan avattava P-kiinnike on saatavana viidessä koossa, joissa kaikissa on säädettävä halkaisija-alue.


Osavarastoa voi merkittävästi pienentää ja asentajien ei tarvitse enää pitää mukanaan laajaa kiinnikevalikoimaa eri kaapelihalkaisijoille.

 

Vain viidellä RC-sarjan avattavalla P-kiinnikkeellä ja pehmällä lisäsuojalla voidaan korvata kymmeniä muovisia tai metallisia P-kiinnikkeitä.

Asennusvaihtoehdot

Kaikki viisi RC-sarjan avattavaa P-kiinnikettä (halkaisija-alueelle 6,2 – 80,0 mm) ovat helppoja liittää yhteen kiinnityspisteeseen.

Kiinnikesarjan sinkityt teräslevyt ovat saatavana eri pituisina ja neljässä kiinnitysreikäkoossa (M6, M8, M10 ja M12).

Kiinnikesarjan kestävät teräslevyt ovat saatavana neljänä kulmavaihtoehtona (90 ° ja 180 ° tai korotettu 15 ° ja 30 °). Tämä mahdollistaa useiden kiinnikkeiden asennuksen samaan kiinnityskohtaan kerroksittain. Kaapelikiinnikkeiden asennus ei voisi olla helpompaa.

RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen rakennevaihtoehdot ja mittojen valikoima tarjoavat loputtomat mahdollisuudet asennuksiin ja kiinnitysvaihtoehtoihin. Seuraavassa muutamia asiakkaidemme yleisimpiä käyttösovelluksia:


RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen asennussovelluksia RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen asennussovelluksia


Kaksi avattavaa P-kiinnikettä asennettu peräkkäin yhdessä kiinnityspisteessä ja kaksi kiinnikettä vastakkain yhdessä kiinnityspisteessä.


RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen asennussovelluksia RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen asennussovelluksia


Kaksi avattavaa P-kiinnikettä eri asennuskulmassa ja kaksi kiinnikettä päällekkäin välilevyllä yhdessä kiinnityspisteessä.

Lisätarvikkeena on saatavana pehmeä lisäsuoja herkille johdin- ja kaapelivaipoille. Lisäsuojat on helppo asentaa painamalla ne kiinnikkeen sisäpinnalle. Lisäsuojan asennus on huomattavasti helpompaa kuin kumisuojan asennus perinteiseen, metalliseen P-kiinnikkeeseen.   

Suunnittelijamme kehittivät huippuratkaisun.
RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen yläosan rakenne mahdollistaa johtimien, kaapeleiden tai suojaletkujen sidonnan tavallisilla johdinsiteillä (nippusiteillä). Näin useiden kaapelinippujen johdotus rinnakkain tai poikittain suojaletkujen ja putkien vieressä on nyt helppoa.

Katso tämä hieno ominaisuus tuotevideoltamme:

Missä RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet soveltuvat käytettäväksi?

Uudistuvat energialähteet, digitaaliset informaatiojärjestelmät ja niissä oleva elektroniikka jatkavat kehittymistään kaikilla elämän osa-alueilla. Tästä seurauksena kytkentäkaavioiden ja kaapelointien haasteellisuus lisääntyvät.

RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet soveltuvat aurinkoenergiasähköasennuksiin ja tuuliturbiinitorneihin, laivoihin ja raskaisiin kulkuneuvoihin, kuten liikutettaviin nostureihin, metsä- tai maatalouskoneisiin.

Seuraa blogiamme  ja lue lisää markkinoiden käyttökohteita RC-sarjan avattaville P-kiinnikkeille.

RC-sarjan avattava P-kiinnike on vahvarakenteinen ja voidaan avata ja sulkea lukuisia kertoja. Ne soveltuvat sisä- ja ulkokäyttökohteisiin ja ovat luokiteltu UV-säteilynkestäväksi. Laaja käyttölämpötila-alue  -40 °C –  +105  °C laajentaa käyttömahdollisuuksia.

RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet ovat UL-Listed ja soveltuvat Pohjois-Amerikkaan toimitettaviin koneisiin ja laitteisiin.

RC-sarjan P-kiinnikeohjelmaa täydentävät juniin ja muihin raideliikennevälineisiin suunniteltu ohjelma joka täyttää raideliikennekalustonormin EN45545-2 vaatimukset.

 


RC-sarjan avattava P-kiinnike RC-sarjan avattava P-kiinnike


Valintaopas

Miten valita asennukseen soveltuva RC-sarjan avattava P-kiinnike?

RC-sarjan avattavalla P-kiinnikkeellä HellermannTyton tarjoaa maksimaaliset mahdollisuudet kaapelin-, johdinsarjan ja suojaletkun johdotukseen juuri tarpeen mukaisesti. Kompromisseihin ei ole tarvetta.

Tämä valintaopas auttaa valitsemaan oikean RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen käyttökohteeseen.

1: Mikä on kaapelihalkaisija?


RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen halkaisija koot pienimmästä (A) suurimpaan (F). RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen halkaisija koot pienimmästä (A) suurimpaan (F).


2. Mitä asennuskulmia tarvitset?


RC-sarjan avattavia P-kiinnikkeitä on saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina. RC-sarjan avattavia P-kiinnikkeitä on saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina.


HellermannTytonin RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet ovat saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina.

3. Mikä kaapelikiinnikkeen teräslevyn pituus on sopiva?


RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen pituusvaihtoehtoina ovat lyhyt, keskikokoinen ja pitkä RC-sarjan avattavan P-kiinnikkeen pituusvaihtoehtoina ovat lyhyt, keskikokoinen ja pitkä


Valitse lyhyt, keskikokoinen tai pitkä teräslevy.
Huomaa, että kiinnitysreiät ovat aina keskitettyjä kaapelikiinnikkeen keskipisteeseen, mutta joitakin kulmaversioita ei ole saatavana kaikissa kolmessa pituudessa.

4. Mikä on kiinnitysreikäkoko?

RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet ovat suunniteltu raskaisiin käyttökohteisiin ja tarjoamme neljä eri kiinnitysreikäkokoa. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:

 •  M6 (6 mm)
 •  M8 (8 mm)
 •  M10 (10 mm)
 •  M12 (12mm)

Muut kiinnikkeet

Kaikki ohjelmamme kaapelikiinnikkeet ja -pidikkeet

Muoviset ja metalliset P-kiinnikkeet

Kaapelikiinnikkeet ovat yleinen tuote johtimien, kaapeleiden, johdinsarjojen, suojaletkujen ja putkien kiinnitykseen. Perinteiset muoviset ja metalliset P-kiinnikkeet ovat rakenteeltaan yksiosaisia. 


Riippumatta niiden materiaalista, alumiini, teräs tai nylon (polyamidi 6.6), niillä on yhteinen tekijä: ne kaikki näyttävät P-kirjaimelta suljettuina sivulta katsoessa. Tästä ne ovat myös saaneet nimensä.

Mikä on P-kiinnike? Miten se toimii?

P-kiinnikkeet kiinnittävät johtimet, kaapelit, johdinsarjat, suojaletkut ja putket mekaanisesti paikalleen ja takaavat näin koneiden, kulkuneuvojen ja laitteiden toimimisen. Ne kiinnitetään yleensä ruuvilla tai pultilla.


Tuotesuunnittelijat HellermannTytonilla päättivät, että on aika kehittää P-kiinnikeohjelmaa  – erityisesti asiakkaille, joilla on raskaita käyttökohteita. Seuraavassa perinteiseen P-kiinnikkeeseen ominaisesti liittyviä rajoituksia:

 •  Perinteinen P-kiinnike ei ole luotettavasti suljettu ennen kiinnitysruuvin tai -pultin kiristämistä.
 •  Perinteisten P-kiinnikkeiden kaapelihalkaisijat ovat tarkasti määritelty, joten useita kokoja on oltava mukana.
 •  Johtimille voi aiheutua vaurioita huonosta kiinnityksestä tai kiinnikkeen kohdistamisesta.
 •  Perinteiset P-kiinnikkeet voidaan avata vain irroittamalla kiinnitysruuvi tai -pultti.

Ratkaisumme teollisuusasiakkaiden vaatimuksiin ovat raskaita käyttökohteita ja -olosuhteita kestävät ja eri kaapelihalkaisijoille soveltuvat RC-sarjan avattavat P-kiinnikkeet.

Perinteisillä P-kiinnikkeillä on yhä paikkansa.

Mitä kaapelikiinnikkeiden valintaan tulee, ymmärrämme, että se on usein kuten valinta kengännauhojen ja hiihtomonojen siteen välillä. Molemmat toimivat erinomaisesti siinä käyttökohteessa mihin ne ovat tarkoitettuja.

ALU-P

Mikäli RC-sarjan avattava P-kiinnike vaikuttaa olevan käyttökohteeseen ylimitoitettu, katso kattavaa ohjelmaamme perinteisistä muovisista ja metallisista P-kiinnikkeistä.

Muuten, ohjelmassamme ovat myös sidontalangat ja -teipit mikäli tarvitset niitä.