RC-sarjan kaapelikiinnikkeet kaapeleiden ja johdinsarjojen kiinnitykseen

RC-sarjan kaapelikiinnike helpottaa kaapelointia ja johdotusta

Metalliset ja muoviset kaapelikiinnikkeet ovat kehittyneet. Tutustu RC-sarjan kaapelikiinnikkeisiin.

RC-sarjan kaapelikiinnike hammastetulla rakenteella

Olemme HellermannTytonilla saaneet vahvan jalansijan kiinnitysratkaisuissa ja niiden kehittämisessä. Saadessamme pyynnön kehittää monipuolisempi tapa kiinnittää kaapelit, suojaletkut ja putket rakennuskoneissa ja -laitteissa, otimme haasteen vastaan.

Sovelsimme laajaa osaamistamme johdinsiteiden kehittämisessä ratkaisemaan markkinoiden palautteesta kuulemia perinteisiin P-kiinnikkeisiin liittyviä mekaanisia rajoituksia.

Tuotekehityksen lopputulos on RC-sarjan kaapelikiinnike. Se on markkinoiden käyttäjäystävällisin, monipuolisin ja vankkarakenteisin kiinnike johtimien, kaapeleiden, suojaletkujen ja putkien kiinnitykseen ja asennukseen. Kuten soljen, voit avata ja sulkea sen satoja kertoja.

Rakenteen muotoilu tekee eron: Kuinka hyödyt RC-sarjan kaapelikiinnikkeistä

Lisäsimme hammastetun mekanismin perinteiseen P-kiinnikkeeseen. Rakenne, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden kiinnittää kiinnike eri aikaan ennen varsinaista kaapelin asentamista. Suuri lisäetu on, että kaapelikiinnike on mahdollista avata ja sulkea useita kertoja.


Kehitimme RC-sarjan kaapelikiinnikkeen täyttämään seuraavat käyttövaatimukset:

 •  Valinnanvapaus: erilliset esi- ja loppuasennusvaiheet.
 •  Asennushelppous: kiinnikkeen sulkeminen yhdellä kädellä.
 •  Puristuksen ehkäisy: kiinnikkeen sisäpinnan muotoilu ohjaa ja keskittää nipun.
 •  Avattava rakenne: avaus helposti ruuvitaltalla.
 •  Varastoitavien nimikkeiden optimointi: neljä kokoa kattavat kaapelihalkaisijat 6,2 mm – 51,0 mm
 •  Asennusjoustavuus: ohjelmassa useita kiinnikkeen teräslevykokoja ja rakenteita.
 •  Maksimikestävyys: kiinnikkeen materiaali lämpöstabiloitu ja UV-säteilyn kestävä modifioitu polyamidi 6.6 sekä sinkitty teräs.
 •  Lisätarvikkeet: pehmeä sisäsuoja ja kiristysliuska.

Edut

Etu 1: kiinnikkeen kiinnitys ennen kaapelin asentamista

RC-sarjan kaapelikiinnikkeellä voidaan kaapelointi ja johdotus määritellä ennen asennusta.

Tämä kaksivaiheinen asennus mahdollistaa kiinnikkeen kiinnitystyön ja kaapelin asennustyön erottamisen eri asentajien tai urakoitsijoiden välillä. Kaapeli on mahdollista asentaa kiinnikkeeseen ennen sen kiinnitämistä.

RC-sarjan kaapelikiinnike on helposti suljettavissa yhdellä kädellä. Kuultava klik-ääni kertoo hammastuksen sulkevan kiinnikkeen varmasti. Katso videoltamme kuinka helppoa on asennus.

RC-sarjan kaapelikiinnike täyttää teollisuuden työmenetelmien laatuvaatimukset ja tarpeet. Lisätarvikkeina on saatavana kiinnikkeen pehmeä lisäsuoja ja kiristysliuska, joka yhdessä HellermannTytonin EVO-sarjan johdinsidetyökalun kanssa mahdollistaa kaapelikiinnikkeen sulkemisen tarkasti määritellyllä puristusvoimalla.

Etu 2: voit avata kaapelikiinnikkeen koska tahansa huoltotoimenpiteitä varten

RC-sarjan kaapelikiinnike on helposti avattava ja suljettava

Toisin kuin muut kaapelikiinnikkeet tai kaksiosaiset asennuskiinnikkeet, suunnittelimme RC-sarjan kaapelikiinnikkeen siten, että se on helposti avattava ilman kiinnikkeen irroittamista kiinnityskohdista.

Tämä ominaisuus on valtava etu huoltoasentajille, kun johdinsarjaa täytyy sovittaa tai muuttaa sopimaan uusiin kiinnityskohtiin.

Aseta ruuvitaltta kiinnikkeen uraan ja väännä hammassalpa auki. Kestävä muovimateriaali mahdollistaa kiinnikkeen avaamisen ja sulkemisen lukuisia kertoja.

Etu 3: vähentää varastoitavien nimikkeiden määrää

RC-sarjan kaapelikiinnike vähentää varastoitavien nimikkeiden määrää ja on saatavana neljässä koossa.

RC-sarjan kaapelikiinnike on saatavana neljässä koossa, joissa kaikissa on säädettävä halkaisija-alue.


Osavarastoa voi merkittävästi pienentää ja asentajien ei tarvitse enää pitää mukanaan laajaa kiinnikevalikoimaa eri kaapelihalkaisijoille.

 

Vain neljällä RC-sarjan kaapelikiinnikkeellä ja pehmällä lisäsuojalla voidaan korvata kymmeniä muovisia tai metallisia P-kiinnikkeitä.

Asennusvaihtoehdot

Kaikki neljä RC-sarjan kaapelikiinnikettä (halkaisijalle 6,2 – 51,0 mm) ovat helppoja liittää yhteen kiinnityskohtaan.

Kiinnikesarjan sinkityt teräslevyt ovat saatavana eri pituisina ja neljässä kiinnitysreikäkoossa (M6, M8, M10 ja M12).

Kiinnikesarjan kestävät teräslevyt ovat saatavana neljänä kulmavaihtoehtona (90 ° ja 180 ° tai korotettu 15 ° ja 30 °). Tämä mahdollistaa useiden kiinnikkeiden asennuksen samaan kiinnityskohtaan kerroksittain. Kaapelikiinnikkeiden asennus ei voisi olla helpompaa.

RC-sarjan kaapelikiinnikkeen rakennevaihtoehdot ja mittojen valikoima tarjoavat loputtomat mahdollisuudet asennuksiin ja kiinnitysvaihtoehtoihin. Tässä muutamia asiakkaidemme yleisimpiä käyttösovelluksia:


RC-sarjan kaapelikiinnikkeen asennussovelluksia RC-sarjan kaapelikiinnikkeen asennussovelluksia


Kaksi kiinnikettä asennettu peräkkäin yhdessä kiinnityspisteessä ja kaksi kiinnikettä vastakkain yhdessä kiinnityspisteessä.


RC-sarjan kaapelikiinnikkeen asennussovelluksia RC-sarjan kaapelikiinnikkeen asennussovelluksia


Kaksi kiinnikettä eri asennuskulmassa ja kaksi kiinnikettä päällekkäin välilevyllä yhdessä kiinnityspisteessä.

Lisätarvikkeena on saatavana pehmeä lisäsuoja herkille johdin- ja kaapelivaipoille. Lisäsuojat on helppo asentaa painamalla ne kiinnikkeen sisäpinnalle. Lisäsuojan asennus on huomattavasti helpompaa kuin kumisuojan asennus perinteiseen, metalliseen P-kiinnikkeeseen.   

Suunnittelijamme kehittivät huippuratkaisun.
Kaapelikiinnikkeen yläosan rakenne mahdollistaa johtimien, kaapeleiden tai suojaletkujen sidonnan tavallisilla johdinsiteillä (nippusiteillä). Näin useiden kaapelinippujen johdotus rinnakkain tai poikittain suojaletkujen ja putkien vieressä on nyt helppoa.

Katso tämä hieno ominaisuus tuotevideoltamme:

Missä RC-sarjan kaapelikiinnikkeet soveltuvat käytettäväksi?

Uudistuvat energialähteet, digitaaliset informaatiojärjestelmät ja niissä oleva elektroniikka jatkavat kehittymistään kaikilla elämän osa-alueilla. Tästä seurauksena kytkentäkaavioiden ja kaapelointien haasteellisuus lisääntyvät.

RC-sarjan kaapelikiinnikkeet soveltuvat aurinkoenergiasähköasennuksiin ja tuuliturbiinitorneihin, laivoihin ja raskaisiin kulkuneuvoihin, kuten liikutettaviin nostureihin, metsä- tai maatalouskoneisiin.

Seuraa blogiamme  ja lue lisää markkinoiden käyttökohteita RC-sarjan kaapelikiinnikkeelle.

Kaapelikiinnike on vahvarakenteinen ja se voidaan avata ja sulkea lukuisia kertoja. Se soveltuu sisä- ja ulkokäyttökohteisiin ja on luokiteltu UV-säteilynkestäväksi. Laaja käyttölämpötila-alue  -40 °C –  +105  °C laajentaa käyttömahdollisuuksia.

RC-sarjan kaapelikiinnikkeet ovat UL-Listed ja ne soveltuvat Pohjois-Amerikkaan toimitettaviin koneisiin ja laitteisiin.

RC-sarjan kaapelikiinnikeohjelmaa täydentävät juniin ja muihin raideliikennevälineisiin suunniteltu ohjelma joka täyttää raideliikennekalustonormin EN45545-2 vaatimukset.

 


RC-sarjan kaapelikiinnike RC-sarjan kaapelikiinnike


Valintaopas

Miten valita asennukseen soveltuva RC-sarjan kaapelikiinnike

RC-sarjan kaapelikiinnikkeellä HellermannTyton tarjoaa maksimaaliset mahdollisuudet kaapelin-, johdinsarjan ja suojaletkun johdotukseen juuri tarpeen mukaisesti. Kompromisseihin ei ole tarvetta.

Tämä valintaopas auttaa valitsemaan oikean RC-sarjan kaapelikiinnikkeen käyttökohteeseen.

1: Mikä on kaapelihalkaisija?


RC-sarjan kaapelikiinnikkeen halkaisija koot pienimmästä (A) suurimpaan (D). RC-sarjan kaapelikiinnikkeen halkaisija koot pienimmästä (A) suurimpaan (D).


Voit valita neljästä koosta pienestä (A) suureen (D):
 

2. Mitä asennuskulmia tarvitset?


RC-sarjan kaapelikiinnike on saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina. RC-sarjan kaapelikiinnike on saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina.


HellermannTytonin RC-sarjan kaapelikiinnikkeet ovat saatavana 15 °, 30 °, 90 ° ja 180 °-kulmaversioina.

3. Mikä kaapelikiinnikkeen teräslevyn pituus on sopiva?


RC-sarjan kaapelikiinnikkeen pituusvaihtoehtoina ovat lyhyt, keskikokoinen ja pitkä RC-sarjan kaapelikiinnikkeen pituusvaihtoehtoina ovat lyhyt, keskikokoinen ja pitkä


Valitse lyhyt, keskikokoinen tai pitkä teräslevy.
Huomaa, että kiinnitysreiät ovat aina keskitettyjä kaapelikiinnikkeen keskipisteeseen, mutta joitakin kulmaversioita ei ole saatavana kaikissa kolmessa pituudessa.

4. Mikä on kiinnitysreikäkoko?

RC-sarjan kaapelikiinnikkeet ovat suunniteltu raskaisiin käyttökohteisiin ja tarjoamme neljä eri kiinnitysreikäkokoa. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:

 •  M6 (6 mm)
 •  M8 (8 mm)
 •  M10 (10 mm)
 •  M12 (12mm)

Muut kiinnikkeet

Kaikki ohjelmamme kaapelikiinnikkeet ja -pidikkeet

Muoviset ja metalliset P-kiinnikkeet

Kaapelikiinnikkeet ovat yleinen tuote johtimien, kaapeleiden, johdinsarjojen, suojaletkujen ja putkien kiinnitykseen. Perinteiset muoviset ja metalliset P-kiinnikkeet ovat rakenteeltaan yksiosaisia. 


Riippumatta niiden materiaalista, alumiini, teräs tai nylon (polyamidi 6.6), niillä on yhteinen tekijä: ne kaikki näyttävät P-kirjaimelta suljettuina sivulta katsoessa. Tästä ne ovat myös saaneet nimensä.

Mikä on P-kiinnike? Miten se toimii?

P-kiinnikkeet kiinnittävät johtimet, kaapelit, johdinsarjat, suojaletkut ja putket mekaanisesti paikalleen ja takaavat näin koneiden, kulkuneuvojen ja laitteiden toimimisen. Ne kiinnitetään yleensä ruuvilla tai pultilla.


Tuotesuunnittelijat HellermannTytonilla päättivät, että on aika kehittää P-kiinnikeohjelmaa  – erityisesti asiakkaille, joilla on raskaita käyttökohteita. Seuraavassa perinteiseen P-kiinnikkeeseen ominaisesti liittyviä rajoituksia:

 •  Kiinnike ei ole luotettavasti suljettu ennen kiinnitysruuvin tai -pultin kiristämistä.
 •  P-kiinnikkeiden kaapelihalkaisijat ovat tarkasti määritelty, joten useita kokoja on oltava mukana.
 •  Johtimille voi aiheutua vaurioita huonosta kiinnityksestä tai kiinnikkeen kohdistamisesta.
 •  Perinteiset P-kiinnikkeet voidaan avata vain irroittamalla kiinnitysruuvi tai -pultti.

Ratkaisumme teollisuusasiakkaiden vaatimuksiin ovat raskaita käyttökohteita ja -olosuhteita kestävät ja eri kaapelihalkaisijoille soveltuvat RC-sarjan kaapelikiinnikkeet.

Perinteisillä P-kiinnikkeillä on yhä paikkansa.

Mitä kaapelikiinnikkeiden valintaan tulee, ymmärrämme, että se on usein kuten valinta kengännauhojen ja hiihtomonojen siteen välillä. Molemmat toimivat erinomaisesti siinä mihin ne ovat tarkoitettuja.

ALU-P

Mikäli RC-sarjan kaapelikiinnike vaikuttaa olevan käyttökohteeseen ylimitoitettu, katso kattavaa ohjelmaamme perinteisistä muovisista ja metallisista P-kiinnikkeistä.

Muuten, ohjelmassamme ovat myös sidontalangat ja -teipit mikäli tarvitset niitä.

Stay in touch with us!


Update: 19/09/2020 © HellermannTyton 2020