Johdinsidetyökalut: Käsikäyttöiset- ja automaattiset sidontajärjestelmät

HellermannTytonin johdinsidetyökaluilla pääset parhaaseen lopputulokseen

Automaattinen sidontajärjestelmä ATS3080HellermannTyton on ottanut asennustyökalujen suunnittelussa huomioon eri aloilla aina vaativimmaksi muuttuvat tarpeet. Tuoteohjelmamme asennustyökalut soveltuvat hankaliin ja vaativiin asennuskohteisiin sekä toistuvaan sarjavalmistukseen.

Johdinsidetyökalun on sovelluttava moneen vaativaankin käyttökohteeseen. Asennuskohteet saattavat olla ahtaita tai asennustyökalun on kestettävä satoja tuhansia toistoja antaen silti luotettavan lopputuloksen kerta toisensa jälkeen ilman tiheitä huoltovälejä.

HellermannTytonin tuoteohjelmaan kuuluu yli 60.000 kiinnitys-, suojaus- ja merkintäratkaisua sekä luonnollisesti myös käyttäjäystävälliset ja laadukkaat asennustyökalut eri tuotteille. HellermannTyton tarjoaa asennustyökaluja johdinsiteiden asennukseen käsikäyttöisistä asennustyökaluista paineilmalla tai sähköllä toimiviin automaattisiin sidontajärjestelmiin. Kaikki HellermannTytonin johdinsidetyökalut on testattu ja täyttävät kovimmatkin laatuvaatimukset.
EVO7HellermannTyton tarjoaa luotettavien ja laadukkaiden johdinsidetyökalujen lisäksi asiakaskohtaisia ratkaisuja jotka voidaan suunnitella asiakkaan nimenomaisiin tarpeisiin sopiviksi. HellermannTytonilla on käytössään suunnittelu- ja valmistusresursseja joiden avulla voidaan aikaansaada asiakkaan tarpeisiin soveltuva asennustyökalu tai jopa  kokonainen sidontajärjestelmä.

HellermannTytonin johdinsidetyökalut varmistavat tuottavamman, tehokkaamman ja laadukkaamman tuotantoprosessin monilla eri teollisuuden aloilla.

 

Tuoteuutiset: Asennustyökalu EVO7 

 

Asennustyökalu EVO7EVO7 - Uusi asennustyökalu johdinsiteille

Uudessa EVO7 työkalussa yhdistyvät helppokäyttöisyys, ergonomia ja tehokkuus. EVO7:n innovatiivisen ja uuden patentoidun ominaisuuden ansiosta johdinsiteen katkaisuvaiheessa aiheutuva rasitus on minimoitu. Uusi innovatiivinen ja käänteentekevä TLC (Tension/Lock/Cut)-teknologia vähentää ratkaisevasti käyttäjän käsiin aiheutuvaa rasitusta. Johdinsiteen katkaisu tapahtuu kevyesti ilman katkaisuvoimasta aiheutuvaa työkaluun kohdistuvaa kimmahdusta.

 

Johdinsidetyökalut ikoniJohdinsidetyökalut: käsikäyttöiset ja automaattiset johdinsidetyökalut useisiin käyttökohteisiin

HellermannTyton valmistaa ja tarjoaa maailmanlaajuisesti laadukkaita ratkaisuja moniin eri asennuksiin kuten johtojen kiinnitykseen, reititykseen, kytkentään, suojaukseen ja merkintään. Luomme laadukkaita asiakaslähtöisiä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin eri teollisuuden aloille.

Automaattiset sidontajärjestelmät ikoniAutomaattiset sidontajärjestelmät

Sähköllä toimivat automaattiset sidontajärjestelmät sarjatuotantoon. HellermannTyton tarjoaa suuria sidontamääriä vaativiin sarjatuotantokohteisiin soveltuvia sidontajärjestelmiä. Jatkuvalla sidenauhalla ja erillisillä lukko-osilla toimiva ATS3080 sekä automaattinen johdinsidetyökalu AT2000 jolla voidaan asentaa rullassa toimitettavia TR18A johdinsiteitä. ATS3080 sidontajärjestelmän max. nipun halkaisija on jopa 80 mm. AT2000 sidontajärjestelmä soveltuu maks. 20 mm nipun halkaisijalle.

Johdinsidetyökalut ikoniJohdinsidetyökalut

Laadukkaat käsikäyttöiset ja paineilmalla toimivat johdinsidetyökalut muovisille ja metallisille johdinsiteille. Metalli- ja muovikuoriset asennustyökalut säädettävällä kiristysmomentilla useisiin eri käyttökohteisiin. 

Työkalut merkintäänTyökalut merkintään

Helafix HCT leikkaustyökalu Helafix HCR profiilin siistiin leikkaukseen ja rei'ittämiseen.

Asennustyökalut eristeholkeilleAsennustyökalut eristeholkeille

3-kärkiset asennuspihdit eristeholkkien helppoon ja nopeaan asennukseen.

Snapper-asennustyökalutSnapper-asennustyökalut

Asennustyökalut snapper-letkukiristimille.

Aennustyökalut kutisteletkuilleAsennustyökalut kutisteletkuille

Kuumailmapuhaltimet ammattikäyttöön kutisteletkujen ja muotokappaleiden asennukseen. Tuoteohjelmastamme löytyy sekä sähköllä että kaasulla toimivat kuumailmapuhaltimet.

Automaattiset sidontajärjestelmät ikoniAutomaattiset sidontajärjestelmät Autotool 2000 ja ATS3080
Tehokas ja nopea sidontajärjestelmä moniin käyttökohteisiin

Sähköllä toimivat sidontajärjestelmät ovat luotettavuutensa, helppokäyttöisyytensä ja nopeutensa ansiosta ideaalisia vaihtoehtoja sarjatyökohteisiin jopa 80 mm nipun halkaisijoille. HellermannTyton valmistaa itse sidontajärjestelmät. Tämä helpottaa ja nopeuttaa prosessia huoltoasioissa sekä mahdollisissa käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Sidontajärjestelmä voidaan asentaa sarjatuotantolinjaan kiinteästi tai ripustustelineeseen jossa järjestelmä kiinnitetään työpisteen yläpuolelle. Tuoteohjelmaan kuuluu myös ankkureita ja kiinnikkeitä eri sovelluksiin.

TR18 johdinsidenauha AT2000 sidontajärjestelmään Kiinnitysankkurit AT2000 sidontajärjestelmään

Automaattinen sidontajärjestelmä Autotool 2000
Automaattinen sidonta maks. 20 mm nipun halkaisijalleAutotool 2000 käyttökohde pussituksessaAutotool 2000 on automaattinen sähkökäyttöinen sidontajärjestelmä. Työkalun avulla sidontaprosessi nopeutuu ja tehokkuus kasvaa. Sidonta, kiristys ja katkaisu vain yhdellä liipasimen painalluksella, sykliaika vain 0,8 s. Johdinsiteiden katkaistut hukkapalat siirtyvät automaattisesti keräyssäiliöön joten työpiste säilyy puhtaana.

Työkalu nopeuttaa tuotantoa ja säästää kustannuksia. Autotool 2000 soveltuu esim. johdinsarja- ja  elektroniikkateollisuuden sarjatuotantokohteisiin joissa sidontamäärät ovat suuria.

Johdinsiteet Autotool 2000 järjestelmään joko 50 kpl nauhoissa tai 3500 kpl rullissa.
ATS3080 sidenauha, lukko-osat ja kiinnitysankkurit ATS3080 sidontaleuat

Automaattinen sidontajärjestelmä ATS3080
Nopeaan ja tehokkaaseen sidontaan maks. 80 mm nipun halkaisijalleATS3080 sovellusATS3080 järjestelmä tekee sidonnan ulkopuolisella hammastuksella varustetulla jatkuvalla sidenauhalla ja erillisillä lukko-osilla. Järjestelmä tekee täysin automaattisesti tukevan sidonnan jättämättä "hukkapaloja".
Automaattinen sidontajärjestelmä nopeuttaa ja tehostaa suuria sidontamääriä sisältäviä työvaiheita.

Sidontajärjestelmä tunnistaa automaattisesti nipun halkaisijan ja tekee siistin katkaisun automaattisesti.

Vaihdettavien sidontaleukojen ( 30, 50 ja 80 mm nipun halkaisijoille) ansiosta laite soveltuu sekä pienten että halkaisijaltaan suurten johdinnippujen sidontaan.

Tarjoamme asiakaskohtaisia ratkaisuja tarpeisiinne.

Whitepaper Kahden eri automaattisen sidontajärjestelmän edut eri käyttökohteissa on esitelty esitteessämme käytännöllisin esimerkein.

Johdinsidetyökalut ikoniKäsikäyttöiset johdinsidetyökalut

 

Käsikäyttöinen johdinsidetyökalu muovisille johdinsiteille MK7Käsikäyttöinen johdinsidetyökalu muovisille johdinsiteille

 

Johdinsidetyökalu EVO7 maks. 4,8 mm leveille johdinsiteille

EVO7 on kevyt ja ergonomisesti muotoiltu asennustyökalu muovisille johdinsiteille jonka kuori on valmistettu lasikuituvahvistetusta muovista.
EVO7 soveltuu maks 4,8 mm leveille muovisille johdinsiteille.

EVO7 asennustyökalussa on kolme esiasetettua kiristysmomenttia joissa jokaisessa lisäksi hienosäätö.

Suurempaa kiristysvoimaa vaadittaessa suosittelemme johdinsidetyökalu MK7HT.
 

Johdinsidetyökalu MK3SPKäsikäyttöinen johdinsidetyökalu muovisille johdinsiteille
Johdinsidetyökalu MK3SP maks. 4,8 mm leveille johdinsiteille

Käsikäyttöinen MK3SP asennustyökalu maks. 4,8 mm leveille muovisille johdinsiteille. MK3SP on kestävä, vähäisen huoltotarpeen omaava metallikuorinen asennustyökalu säädettävällä kiristysmomentilla.

EVO9Käsikäyttöinen johdinsidetyökalu muovisille johdinsiteille
Johdinsidetyökalu EVO9 maks. 13,2 mm leveille johdinsiteille

EVO9 on kevyt ja ergonomisesti muotoiltu asennustyökalu muovisille johdinsiteille jonka kuori on valmistettu lasikuituvahvistetusta muovista.

EVO9 soveltuu maks. 13,2 mm leveille muovisille johdinsiteille.


Erittain suurta kiristysvoimaa vaadittaessa suosittelemme: johdinsidetyökalu EVO9HT.
 

Paineilmakäyttöiset johdinsidetyökalut

Paineilmakäyttöiset johdinsidetyökalut MK7PPaineilmakäyttöiset johdinsidetyökalut

Johdinsidetyökalu MK7P maks. 4,8 mm leveille muovisille johdinsiteille

MK7P asennustyökalulla johdinsiteiden asennus on todella nopeaa. Paineilmatyökalua käytetään usein sarjatuotannossa.

Paranneltu paineilmaliitäntä tekee työkalusta entistäkin nopeamman.

Kahva on ergonomisesti muotoiltu ja runko on valmistettu lasikuituvahvisteisesta muovista. Työkalu on kestävä ja kevyt.

Johdinsiteen asennus on helppoa ja nopeaa: Kiristys ja katkaisu liipasinta painamalla. Työkalu katkaisee johdinsiteen siististi jättämättä teräviä reunoja.
Työkalu poistaa automaattisesti katkaisusta yli jääneen sidenauhan.

Asennustyökalussa on kolme kiristysmomenttia joissa jokaisessa lisäksi hienosäätö. Säätöruuvi voidaan varustaa lisäsuojalla joka estää säätöruuvin asetuksen muuttamisen vahingossa.

MK7P on kestävä mutta kevytrakenteinen, ergonomisesti suunnitellulla muotoilulla varustettu paineilmatyökalu 2,5 mm- 4,8 mm leveille muovisille johdinsiteille. Nopea asennus: Työkalu kiristää ja katkaisee johdinsiteen siististi vain yhdellä liipaisulla.

Leveämmille johdinsiteille suosittelemme paineilmalla toimivaa MK9P asennustyökalua.

Asennustyökalu KR-sarjan johdinsiteille

Pneumatic Tensioning Tool for KR-Series KR8PNSEPaineilmalla toimiva asennustyökalu KR-sarjan johdinsiteille

Johdinsidetyökalu KR8PNSE

KR8PNSE on suunniteltu käytettäväksi HellermannTytonin KR-sarjan 8,0 mm leveiden johdinsiteiden asennukseen. Asennustyökalua käytetään pääasiassa sarjatuotannossa. KR8PNSE-asennustyökalulla johdinsiteet kiristetään, lukitaan ja katkaistaan liipasimen painalluksella.

Asennustyökalu puristaa lukko-osan kiinnitystapin johdinsiteeseen ja tekee sidonnasta suuria rasituksia kestävän.

Johdinsidetyökalut MBT- ja MAT-sarjan teräsjohdinsiteille

Manual cable tie gun for MBT- and MAT-SeriesKäsikäyttöiset johdinsidetyökalut MBT- ja MAT-sarjan teräsjohdinsiteille

Johdinsidetyökalu MK9SST maks. 16,0 mm leveille teräsjohdinsiteille

Kevyt ja kestävä asennustyökalu MK9SST on ergonomisesti muotoiltu asennustyökalu maks. 16,0 mm leveille teräsjohdinsiteille. Vaikka asennustyökalu on tarkoitettu terässiteille, on asennus helppoa ja nopeaa eikä rasita asentajan käsiä.

Asennustyökalussa on kaksi kiristysmomenttia joissa molemmissa lisäksi hienosäätö.
Työkalu katkaisee johdinsiteen kun esisäädetty kiristys on saavutettu.

Johdinsidetyökalut ikoniAsennustyökalut kutisteletkuille, eristeholkeille ja merkintäprofiileille

 

Kaasulla toimiva kuumailmapuhallin E4500Kaasulla toimiva kuumailmapuhallin E4500

Kuumailmapuhallinpakkaus (391-90002) sisältää E4500 kuumailmapuhaltimen, kaasupatruunan sekä sarjan lisätarvikkeita: suojaspiraalin ja kaksi suutinta.

Kätevä ja kevyt kuumailmapuhallin (760 g) toimii kaasupatruunalla. Puhallin soveltuu käyttökohteisiin joissa sähköä ei ole helposti saatavilla.

Kuumailmapuhaltimessa on piezo-sytytys ja säädettävä kaasuventtiili.

Kaasupatruunan jatkuva käyttöaika on noin 1,5 tuntia. Kaasulla toimiva kuumailmapuhallin E4500 tarjoaa lähes rajattomat käyttömahdollisuudet.

 

 

 

Laajennustyökalut eristeholkkien asennukseenLaajennustyökalut eristeholkkien asennukseen

Laajennustyökalua käytetään eristeholkkien asennuksessa.
Sarjavalmistukseen suosittelemme käytettäväksi Hellerine-liukastinainetta.

 

 

 

 

HCT1 soveltuu HCR09- ja HCT2 soveltuu HCR12 profiililleHelafix HCT asennustyökalu Helafix HCR profiilille

HCT1 ja HCT2 työkalut Helafix HCR-merkintäprofiilin siistiin katkaisuun ja rei'ittämiseen.
Profiilille HCR09 käytetään työkalua HCT1 ja HCR12 profiilille työkalua HCT2. Profiileille HCR06, HCR18 ja HCR24 voidaan käyttää molempia työkaluja rei'itystä varten.

Molempien työkalujen tekemät kiinnitysrei'ät ovat halkaisijaltaan 2,5 mm. Rei'ät soveltuvat T18-sarjan johdinsiteille tai niittikiinnitykseen.

 

 

Stay in touch with us!


Update: 18/03/2017 © HellermannTyton 2016